sarı gagalı dağ kargası

sarı gagalı dağ kargası İng. Alpine chough

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, kargagiller (Corvidae) familyasından, 38 cm kadar uzunlukta, tüyleri kara, kanatları uzun, gagası sarı olan, Avrupa ve Asya'da vadi ve dağlarda yaşayan, Türkiye'nin Marmara, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde her mevsim görülen yerli bir tür.


sarı gagalı dağ kargası ile benzer kelimeler

sarı-gagalı dağ kargası

İng. Alpine chough

(Pyrrhocorax graculus) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının kargagiller (Corvidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 38 cm. Tüyleri kara, kanatları uzundur. Gagası sarı olur. Avrupa ve Asyada vadi ve dağlarda yaşar.

kırmızı-gagalı dağ kargası

Fr. crave

(zooloji)


İng. chough

(Pyrrhocorax pyrrhocorax) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının kargagiller (Corvîdae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 40 cm. Tüyleri kara olup, gagası ve ayakları kırm...

kızıl gagalı dağ kargası

İng. chough

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının kargagiller (Corvidae) familyasından, Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'nın kayalık yerlerinde yaşayan, Türkiye'nin kuzey ve batı taranan hariç diğer bölgelerde her mevsim görülen, 40 cm...

sarı gagalı dağkargası

Fr. chocard

(zooloji)

sarı gagalı dalgıç

İng. white billed diver

Kuşlar (Aves) sınıfının, dalgıç kuşları (Gaviiformes) takımının, dalgıç kuşugiller (Gaviidae) familyasından, kafa, boyun ve gırtlağı erguvanî renkte olan, besininin önemli kısmını balıklar oluşturan bir tür.

sarı gagalı keten kuşu

İng. twite

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ispinozgiller (Fringillidae) familyasından, 13.5 cm kadar uzunlukta, sırtı sarı kahverengi, karnı beyazımsı, gagası sarı olan, Asya ve Kuzey Avrupa'da kayalıklarda yaşayan bir tür.<...

sarı gagalı ketenkuşu

Fr. linotte à bec jaune

sarı gagalı tropik kuşu

İng. yellow billed tropic bird

Leyleksiler (Ciconiiformes) takımının, tropik kuşugiller (Phaethontidae) familyasından, gagası sarı, denizlerin olduğu bölgelerde yaşayan bir tür.


Fr. phaêthon

"sarı gagalı dağ kargası" karakter analizi

  • sarı gagalı dağ kargası, 23 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'a', 'r', 'ı', ' ', 'g', 'a', 'g', 'a', 'l', 'ı', ' ', 'd', 'a', 'ğ', ' ', 'k', 'a', 'r', 'g', 'a', 's', 'ı', şeklindedir.
  • sarı gagalı dağ kargası kelimesinin tersten yazılışı ' ısagrak ğad ılagag ıras' diziliminde gösterilir.

(a,d,g,k,l,r,s,ğ,ı) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

sığırdan gelmek

Otlamaya giden hayvan sürüsü akşam dönmek : İnek sığırdan gelmedi.

güdük sağraklı
Fr. Brachycéphal