salt sözsüz oyun

salt sözsüz oyun İng. pure mime

Sözsüz anlatım ustası Etienne Decroux'nün ortaya attığı bir kavram. Paris Okulunda dizgesel bir biçimde pantomime karşıt olarak geliştirdiği gövdesel mimiğin yeni bir biçimi. Asal uygulayım kavramları, eğilme, dönme, kayma, tartım ve hız ile sanatçının kişiliğinden gelen devinimdir (deyiş gücüdür). Decroux'nun en ünlü öğrencileri Jean-Louis Barrault ile Marcel Marceau'dur.


salt sözsüz oyun ile benzer kelimeler

sözsüz oyun

a. tiy. Düşünce ve duyguları müzik veya türlü eşyalar eşliğinde bazen dansla, bazen de gövde ve yüz hareketleriyle yansıtmayı amaçlayan oyun, pandomim: “Seyirlik köylü oyunları içinde de dramatik nitelikte lara rastlanır.” -M. And.


sözsüz oyun sanatçısı

İng. mime artist

1. Kendine özgü bir oyun estetiği ve tekniği olan, yalnızca hareketlerle bir kişiyi ya da olayı gösteren sahne sanatçısı. 2. Latin tiyatrosunda çeşitli beceriler gösteren ve doğaçtan gülünçlükler yapan sanatçı.


salt kip veya salt anlamlı kip

Osm. ihbarı sıyga

Esas mastarındaki anlamdan başka anlamı olmıyan kip: Geldi, geliyor ( YALIN ZAMANLI SALT KİP ) ve Geldi idi, geliyor idi ( BİLEŞİK ZAMANLI SALT KİP ) gibi.

sözsüz

sf. 1. Konuşmadan yapılan: “Bu konuda sözlü bir mutabakat yoktu aralarında, bir uzlaşmaydı yalnızca.” -Ü. Dökmen. 2. müz. Sözleri olmaksızın çalınan (müzik), çalgısal, enstrümantal.

sözsüz anlak

İng. nonverbal intelligence

Dil yeteneklerinin kullanılmasını gerektirmeyen işlerin yapımında beliren anlak türü.

sözsüz güldürü

İng. dumb show

Yalnızca hareketler yoluyla sağlanan güldürü.

sözsüz oyunla dramatizasyon

İng. pantomimic dramatization

Oyuncunun, sözcükler olmadan, hareketlerle bir şeyi anlatması ya da oynaması. Oyuncular aracılığıyla oyunun tümünün anlamını var eden görsel yorum. Başka deyişle, yönetmenin ve oyuncunun, bir oylumda sanatsal anlatımı getiren h...

sözsüz oyunlu bale

İng. pantomime ballet

Sözsüz oyun kesimleri içeren bale yapıtı.


"salt sözsüz oyun" karakter analizi

  • salt sözsüz oyun, 16 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, n harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'a', 'l', 't', ' ', 's', 'ö', 'z', 's', 'ü', 'z', ' ', 'o', 'y', 'u', 'n', şeklindedir.
  • salt sözsüz oyun kelimesinin tersten yazılışı ' nuyo züszös tlas' diziliminde gösterilir.