şaibe altında kalmak (veya tutulmak)

şaibe altında kalmak (veya tutulmak)

kusurlu, ayıplı, lekeli sayılmak: “Yakın zamanlarda bizim parlamentomuz da bu gibi şaibeler altında tutuldu.” -H. Taner.


şaibe altında kalmak (veya tutulmak) ile benzer kelimeler

hastalık almak (veya kapmak veya hastalığa tutulmak)

bulaşıcı bir hastalığa yakalanmak.

nefesi kesilmek (veya daralmak veya tutulmak)

1) güç soluk alacak duruma gelmek veya soluğu büsbütün durmak: “Nefesi daralıyor, yüzü kızarıyor, böğrüne bir ağrı giriyor ve yol ona gittikçe uzuyordu.” -M. Ş. Esendal. 2) mec. bunalmak, sıkılmak: “İki güzel filmin arkasından peş peşe on tane moloz film sıral...

şaibe

Ar. ş¥¢ibe

a. (şa:ibe) 1. Art düşünce. 2. Hile. 3. Eksiklik, kusur, ayıp: “Bizim efendinin indinde bundan büyük olamaz.” -E. E. Talu. 4. Kir, leke.

(bir şeyin) altında kalmak

1) ezilmek: “Bir şey değil, karşıdan bir otomobil filan gelir de altında kalırım diye korktum.” -B. Felek. 2) mec. karşılığını verememek.

eli taş altında kalmak

Zarurete düşmek, ihtiyaç içinde kalmak.

sözün altında kalmak

Verdiği sözü yerine getirememek.

töhmet altında kalmak

suçu işlediği düşünülmek: “Hiçbir doktor her an intihar etmeye hazır bir psikopatın töhmeti altında kalmak istemez.” -A. Kulin.

ut altında kalmak

Minnet duymak, iyiliğin karşılığını yapamamak.


"şaibe altında kalmak (veya tutulmak)" karakter analizi

  • şaibe altında kalmak (veya tutulmak), 36 karakter ile yazılır.
  • ş harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ş', 'a', 'i', 'b', 'e', ' ', 'a', 'l', 't', 'ı', 'n', 'd', 'a', ' ', 'k', 'a', 'l', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 't', 'u', 't', 'u', 'l', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • şaibe altında kalmak (veya tutulmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamlutut ayev( kamlak adnıtla ebiaş' diziliminde gösterilir.