pençe vurmak

pençe vurmak

1) pençelemek; 2) ayakkabıya pençe çekmek.


pençe vurmak ile benzer kelimeler

pençe pençe

zf. Genişçe ve sık lekeler durumunda, yer yer kırmızı bir biçimde: “Şişman beyefendi tombul ve beyaz elleriyle karnını tutarak gülüyor, al yanakları kızarıyordu.” -Ö. Seyfettin.

daşra vurmak, (taşra vurmak)

Açığa vurmak, izhar etmek

çakır pençe

sf. Tuttuğunu koparan, giriştiği veya ele aldığı her işi başaran, becerikli (kimse): “Bu insanların alabildiğine açıkgöz ve olduklarını bir kere daha anlardık.” -A. H. Tanpınar.

çatal pençe

İki avuç.

el pençe

divan.

el pençe divan

1) saygı gösterilen kimse karşısında el kavuşturmuş bir biçimde: “Doğruldu, durdu, başını önüne eğdi.” -P. Safa. 2) aşırı saygı göstererek: “Dayımı karşılar, ne yiyip ne içeceğini sormazdı, çünkü bilirdi.” -A. Boysan.

pençe

Far. pence

a. 1. Yırtıcı hayvanların ön ayaklarının parmaklarıyla tırnakları: “Kuş, beni görünce korktu, sinde yılanla havalandı.” -M. Ş. Esendal. 2. Ayakkabının tabanındaki kösele. 3. mec. Etkisinden kurtulmak olanaksız, etkis...

pençe atmak

1) yırtıcı hayvan ön ayaklarıyla saldırmak, vurmak: “Aslan bir pençe atarak soysuz köpeğin kemiklerini kırmış.” -F. R. Atay. 2) mec. gücüne güvenerek bir şeyi elde etmeye çalışmak: “Bilirim atarsın bana pençeni / Nefsine kahretmek istedikçe sen” -F. N. Çam...


"pençe vurmak" karakter analizi

  • pençe vurmak, 12 karakter ile yazılır.
  • p harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'p', 'e', 'n', 'ç', 'e', ' ', 'v', 'u', 'r', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.
  • pençe vurmak kelimesinin tersten yazılışı ' kamruv eçnep' diziliminde gösterilir.

pençe vurmak - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
p5
e1
n1
ç4
e1
v7
u2
r1
m2
a1
k1
Toplam puan değeri26