para iade güvencesi

para iade güvencesi İng. money back guarantee

Tüketicinin satın aldığı maldan memnun kalmaması durumunda, satıcı tarafından paranın geri ödeneceğine ilişkin verilen güvence.


para iade güvencesi ile benzer kelimeler

para iade garantisi

bk. para iade güvencesi

(davayı) nakzen iade etmek

huk. bir yargı kararını, yargılama yöntemine ilişkin hükümler bakımından yerinde görmeyip bozarak hükmü veren mahkemeye geri göndermek.

Faiz Farkı İade Fonu

İng. Interest Rebate Fund

Kanunlarda ve yıllık programlarda kredi yoluyla teşviki öngörülen projelere düşük faizli kredi verilmesini sağlamak amacıyla, kaynağı bankaların kredilerine tahakkuk ettirdikleri faizlerden kredi türüne göre farklı oranlarda yaptık...

iade

Ar. i¤¥de

a. (ia:de) 1. Alınmış bir şeyi geri verme: “Sekiz buçuk altını için eline mühim bir para geçmesi lazımdı.” -R. H. Karay. 2. Verilen bir şeyi almayarak geri çevirme, reddetme. 3. Karşılıklı olarak yapma, mukabele etme. 4.

iade etmek

1) geri vermek, geri çevirmek; 2) karşılık olarak yapmak; 3) yansıtmak: “Karşıki kayalar benim sesimi bana iade ettiler.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

para istemi-para sunumu eğrisi

İng. liquidity demand-money supply curve, LM curve

J. Hicks ve A. H. Hansen tarafından geliştirilen YATA-PATA modelinde, para istemi ile sunumunu eşitleyen yani para piyasası dengesini sağlayan faiz oranı – gayrisafî yurtiçi hasıla bileşimlerinin geometrik ...

para ve pura, (para pura)

Ufak tefek, parça purça.

selam para, kelam para

1) “her davranış para harcamaya bağlıdır” anlamında kullanılan bir söz; 2) “parayı her zaman ön planda tutma” anlamında kullanılan bir söz.


"para iade güvencesi" karakter analizi

  • para iade güvencesi, 19 karakter ile yazılır.
  • p harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'p', 'a', 'r', 'a', ' ', 'i', 'a', 'd', 'e', ' ', 'g', 'ü', 'v', 'e', 'n', 'c', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • para iade güvencesi kelimesinin tersten yazılışı ' isecnevüg edai arap' diziliminde gösterilir.