Faiz Farkı İade Fonu

Faiz Farkı İade Fonu İng. Interest Rebate Fund

Kanunlarda ve yıllık programlarda kredi yoluyla teşviki öngörülen projelere düşük faizli kredi verilmesini sağlamak amacıyla, kaynağı bankaların kredilerine tahakkuk ettirdikleri faizlerden kredi türüne göre farklı oranlarda yaptıkları kesintilerden oluşan, TCMB nezdinde 1978 yılında kurulan ve 1984 yılında kaldırılan fon.


Faiz Farkı İade Fonu ile benzer kelimeler

dış krediler kur farkı fonu

Yatırımların ve döviz kazandırıcı etkinliklerin finansmanı için bankalarca dış kaynaklardan doğrudan ya da hükümet kanalıyla sağlanan kredilerin bu bankalar ve kredi kullandırılan borçlular açısından kur riskini ortadan kaldırmak amacıyla T.C. Merkez Bankası yönetiminde Para K...

faiz farkı iadesi

İng. interest rebate

Bankadan kredi alarak yatırım yapan girişimciye, ödediği orta veya uzun vadeli yatırım kredisi faizinin bir bölümünün devletçe iade edilmesi.

(davayı) nakzen iade etmek

huk. bir yargı kararını, yargılama yöntemine ilişkin hükümler bakımından yerinde görmeyip bozarak hükmü veren mahkemeye geri göndermek.

iade

Ar. i¤¥de

a. (ia:de) 1. Alınmış bir şeyi geri verme: “Sekiz buçuk altını için eline mühim bir para geçmesi lazımdı.” -R. H. Karay. 2. Verilen bir şeyi almayarak geri çevirme, reddetme. 3. Karşılıklı olarak yapma, mukabele etme. 4.

iade etmek

1) geri vermek, geri çevirmek; 2) karşılık olarak yapmak; 3) yansıtmak: “Karşıki kayalar benim sesimi bana iade ettiler.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

para iade garantisi

bk. para iade güvencesi

para iade güvencesi

İng. money back guarantee

Tüketicinin satın aldığı maldan memnun kalmaması durumunda, satıcı tarafından paranın geri ödeneceğine ilişkin verilen güvence.

alıcı farkı

İng. buyer's surplus

Alıcının ödemeğe razı olduğu ederle gerçekten ödediği arasındaki olumlu fark.


"Faiz Farkı İade Fonu" karakter analizi

  • Faiz Farkı İade Fonu, 20 karakter ile yazılır.
  • F harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'F', 'a', 'i', 'z', ' ', 'F', 'a', 'r', 'k', 'ı', ' ', 'İ', 'a', 'd', 'e', ' ', 'F', 'o', 'n', 'u', şeklindedir.
  • Faiz Farkı İade Fonu kelimesinin tersten yazılışı ' unoF edaİ ıkraF ziaF' diziliminde gösterilir.