papağangillerin gaga ve telek hastalığı

papağangillerin gaga ve telek hastalığı İng. psittacine beak and feather disease

Genellikle genç papağanlarda ve otuz beşten fazla papağangil türünde, teleklerde ve tüylerde bakışımlı distrofi sonucu dökülme ve kellikle birlikte gaga ve tırnaklardaki biçim bozukluklarıyla belirgin bir sirkovirüs enfeksiyonu.


papağangillerin gaga ve telek hastalığı ile benzer kelimeler

telek

, -ği

a. hay. b. Kuşların gövde, kanat ve kuyruğunda bulunan, uçma, örtü ve kuyruk leri olarak üçe ayrılan, çeşitli renklerde kalın eksenli tüy.


1.Kuş, tavuk vb. hayvanların kanat kalemleri. 2.Kuş, tavuk gibi hayvanların tüyleri.


telek damarlı yaprak

bk. tüysü yaprak.

yönetken telek

Fr. penne réctrice

(biyoloji)

boyuz-gaga

İng. thornbill

(Prymnacantha popelairii ): Gök-kuzgunumsular (Coraciiformes) takımının kolibrigiller (Trochilidae) familyasından bir kuş türü. Sarı, yeşil, kara, mavi karışık renklidir. Güney Amerika'da yaşar.

gaga

a. 1. Genellikle kuşlarda ağzın bir uzantısı durumunda olan, biçim ve büyüklüğü değişik, boynuz yapısında, katı ve çıkıntılı organ: “Kuşların boyu, ağacın boyuyla hemen hemen aynıydı; ları üst dallara değiyordu.” -A. Ağaoğlu. 2. argo Ağız: Gaganı kapa!...

gaga burun

sf. Burnu uzun ve aşağıya doğru kıvrık olan (kimse).

gaga burunlu

Fr. Leptorhinien

gaga burunluk

Fr. Leptorrhinie

"papağangillerin gaga ve telek hastalığı" karakter analizi

  • papağangillerin gaga ve telek hastalığı, 39 karakter ile yazılır.
  • p harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'p', 'a', 'p', 'a', 'ğ', 'a', 'n', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', 'i', 'n', ' ', 'g', 'a', 'g', 'a', ' ', 'v', 'e', ' ', 't', 'e', 'l', 'e', 'k', ' ', 'h', 'a', 's', 't', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • papağangillerin gaga ve telek hastalığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılatsah kelet ev agag nirellignağapap' diziliminde gösterilir.