nedamet duymak (veya getirmek)

nedamet duymak (veya getirmek)

pişman olmak: “Ben şimdi nedamet getirdim.” -P. Safa.


nedamet duymak (veya getirmek) ile benzer kelimeler

pişmanlık duymak (veya getirmek)

pişman olmak: “Buraya kalkıp geldiğinden dolayı pişmanlık duyuyordu.” -E. E. Talu. “Gerçekte, hükûmet görevine girmiş olduğuma pek çok pişmanlık getirdim.” -S. Birsel.

nedamet

Ar. ned¥met

a. (neda:met) Pişmanlık: “Gözlerime iki damla yaşı getirmek için dudaklarımı bütün kuvvetimle ısırıyordum.” -H. C. Yalçın.

kokusunu (veya koku) almak (veya duymak)

1) bir nesnenin kokusunu algılamak: “Yaz yağmuru yağdığı vakit burada toprağın güzel kokusunu duymak mümkündür.” -M. Ş. Esendal. 2) mec. gizli tutulan bir şeyi sezmek: “Yılların gazetecisisin oğlum, iyi haberin kokusunu kilometrelerce uzaktan alırsın.” -A....

(bir şeye) merak sarmak (veya duymak veya salmak)

bir şeyi edinme, yapma veya onunla uğraşma isteğine kapılmak, bir şeye eğilim duymak: “Bu adama, her gördüğüm vakit, merhamet ve korku ile karışık bir merak duyuyordum.” -R. N. Güntekin. “Miralay beyimiz, emekli olduktan sonra komisyonculuğa kalkan veya cins tavuk ye...

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.

üstüme (veya üstümüze veya üstünüze) sağlık (veya iyilik sağlık veya şifalar)

1) “Tanrı esirgesin, üstümden uzak olsun” anlamında kullanılan bir iyi dilek sözü; 2) şaşma, şaşkınlık belirtmek için kullanılan bir söz; 3) kötü bir durumdan söz ederken konuşanın dinleyene söylediği iyi dilek sözü.


"nedamet duymak (veya getirmek)" karakter analizi

  • nedamet duymak (veya getirmek), 30 karakter ile yazılır.
  • n harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'n', 'e', 'd', 'a', 'm', 'e', 't', ' ', 'd', 'u', 'y', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'g', 'e', 't', 'i', 'r', 'm', 'e', 'k', ')', şeklindedir.
  • nedamet duymak (veya getirmek) kelimesinin tersten yazılışı ' )kemriteg ayev( kamyud temaden' diziliminde gösterilir.