kıvırcık solungaçlı balık

kıvırcık solungaçlı balık İng. frilled shark

Köpek balıkları (Selachii) takımının, kıvırcık solungaçlıgiller (Chlamydoselachidae) familyasından, 1.5 m kadar uzunlukta, Atlantik ve Pasifik okyanuslarında yaşayan, familyasının tek türü.


kıvırcık solungaçlı balık Lat. Chlamydoselachus anguineus

Köpek balıklarından, kıvırcık solungaçlıgiller (Chlamydoselachidae) familyasından, 1,5 m kadar uzunlukta olabilen, Atlantik ve Pasifik Okyanusları’nda yaşayan bir tür, yakalı köpek balığı.


kıvırcık solungaçlı balık ile benzer kelimeler

birleşmiş-solungaçlı balık

Alm. Kurzszhwanzaal

(Symbranchus marmoratus): Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının çifte-solunumlugiller (Amphipnoidae) familyasından bir balk türü. Uzunluğu 1m. Güney Amerikada yaşar. Sular azaldığı zaman balçığa gömülür.

birleşmiş solungaçlı balık

Lat. Symbranchus marmoratus

(zooloji)

faslak solungaçlı

Fr. Lamellibranche

gizli solungaçlı semender

İng. hellbender

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, gizli solungaçlıgiller (Cryptobranchidae) familyasından, 40 cm kadar uzunlukta, yırtıcı, Ohio Vadisi sularında yaşayan bir tür.

gizli-solungaçlı semender

İng. hellbender

(Cryptobranchus alleghaniensis) Kuyruklular (Urodela) takımının gizli-solungaçlıgiller (Cryptobranchidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 40 cm olup büyüktür. Yırtıcıdır. Ohio vadisi sularında yaşar.

kama kıvırcık

Bir cins koyun.

kıvırcık

, -ğı

a. 1. hay. b. Genellikle Trakya ve Marmara'da yetiştirilen, beyaz tüylü, ince kuyruklu bir tür koyun, koyun. 2. bit. b. Kıvırcık marul. 3. sf. Küçük küçük kıvrımları olan: “Amcam ise saçlı, biraz daha uzun, sağlam ve kalınca yapılı, yüz ç...

kıvırcık karanlık

Akşamla yatsı arası, alaca karanlık.


"kıvırcık solungaçlı balık" karakter analizi

  • kıvırcık solungaçlı balık, 25 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'ı', 'v', 'ı', 'r', 'c', 'ı', 'k', ' ', 's', 'o', 'l', 'u', 'n', 'g', 'a', 'ç', 'l', 'ı', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'k', şeklindedir.
  • kıvırcık solungaçlı balık kelimesinin tersten yazılışı ' kılab ılçagnulos kıcrıvık' diziliminde gösterilir.