kılkuyruk ördeği

kılkuyruk ördeği İng. Pintail

Ana vatanı Kuzey ve orta Avrupa, Kuzey Amerika olan, büyük göllerde ve ağaçsız geniş alanlarda yaşayan, erkekler 65 cm boyutunda, iri yapılı olan, sakin yapılı, kafes ortamına kolay uyum sağlayabilen ördek ırkı.


kılkuyruk ördeği ile benzer kelimeler

kılkuyruk

, -ğu

a. (kı'lkuyruk) hay. b. Ördekgillerden, uzunluğu 55-65 santimetre, kuyruğu sivri, tüyleri ak yeşil karışık, gagası, ayakları mavi bir kuş türü (Anas acuta).


1. Boz renkte, kuyruğu uzun ilkbaharda görülen bir çeşit yaban ördeği....

kılkuyruk bağırtlak

bk. Arap tavuğu

kılkuyruk balığı

Lat. Trichiurus lepturus

Boyları 240 cm olabilen, pelvik ve kaudal yüzgeçleri olmayan, ağzı büyük, yanal çizgisi solungaç kapağının üst kenarından başlayan, vücudu oldukça uzun olan, Akdeniz’de dağılım gösteren bir tür.

ağustos ördeği

bk. çıkrıkçın

Angıt ördeği

İng. Ruddy Shelduck

Ana vatanı Fas’tan Asya ve Çin'e kadar uzanan, göl ve nehir kıyılarındaki sazlıklarda yaşayan, bakımı oldukça kolay olan, erkeklerin boyunlarında siyah halka, dişilerin gözlerinin etrafı ve başları beyaz olan ördek ırkı.

bıldırcın ördeği

İng. garganey

Kazsılar (Anseriformes) takımının, ördekgiller (Anatidae) familyasından, 40 cm kadar uzunlukta, tüyleri ak, kara, yeşil, kahverengi karışık, Orta ve Kuzey Avrupa ve Kuzey Asya'da yaşayan bir tür.


İng. g...

çıkrıkçın ördeği

İng. Garganey

Ana vatanı Avrupa olan, göl ve nehir kıyılarındaki sazlıklarda yaşayan, kolay üreyebilen, oldukça küçük yavruları olan, çiftler hâlinde beslenen ördek ırkı.

çimen ördeği

İng. Common teal

Ana vatanı Avrupa olan, göl ve nehir kıyılarındaki sazlıklarda yaşayan, çok kolay üreyen, çiftler hâlinde beslenen, oldukça küçük yapılı, iki alt türü bulunan ördek ırkı.


"kılkuyruk ördeği" karakter analizi

  • kılkuyruk ördeği, 16 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'ı', 'l', 'k', 'u', 'y', 'r', 'u', 'k', ' ', 'ö', 'r', 'd', 'e', 'ğ', 'i', şeklindedir.
  • kılkuyruk ördeği kelimesinin tersten yazılışı ' iğedrö kuryuklık' diziliminde gösterilir.