bıldırcın ördeği

bıldırcın ördeği İng. garganey

Kazsılar (Anseriformes) takımının, ördekgiller (Anatidae) familyasından, 40 cm kadar uzunlukta, tüyleri ak, kara, yeşil, kahverengi karışık, Orta ve Kuzey Avrupa ve Kuzey Asya'da yaşayan bir tür.


bıldırcın ördeği İng. garganey

(Querquedula querquedula): Kazsılar (Anseriformes) takımının ördekgiller (Anatidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 40 cm. Tüyleri kara, ak, yeşil, kahverengi karışıktır. Orta ve Kuzey Avrupa, ve Kuzey Asyada yaşar.


bıldırcın ördeği ile benzer kelimeler

bıldırcın

a. hay. b. Tavukgillerden, boz renkli, benekli, yurdumuzda en çok sonbaharda eti için avlanan, etinden ve yumurtasından yararlanılan göçebe kuş (Coturnix).


İng. quail

Tavuksular (Galliformes) takımının, sülüngill...

bıldırcın bronşiti

İng. quail bronchitis

Özelikle Amerikan, seyrek olarak da Japon bıldırcınlarında, akut seyirli ve yüksek ölüm oranıyla seyreden, akciğer, dalak, bursa Fabricius ve karaciğer nekrozlarıyla birlikte çekirdek içi bazofilik inklüzyon cisimciklerin...

bıldırcın gibi

kısa boylu, dolgunca, alımlı (kadın).

bıldırcın hastalığı

İng. quail diseases

Genç tavuk, hindi ve av kuşlarında, Clostridium colinum tarafından oluşturulan, bağırsaklarda mukoza ülserleri ve karaciğerde nekroz odaklarıyla belirgin akut veya subakut seyirli bakteriyel hastalık.

bıldırcın kefal

Lat. Liza carinata

Boyları 30 cm olabilen, tüm denizlerimizde dağılım gösteren, adipoz gözkapağı çıkıntılı, 5 adet pilorik sekası bulunan bir tür.

bıldırcın sesi

Fr. Caille (bruit de), rappel (bruit de), bruit d'enclume

ağustos ördeği

bk. çıkrıkçın

Angıt ördeği

İng. Ruddy Shelduck

Ana vatanı Fas’tan Asya ve Çin'e kadar uzanan, göl ve nehir kıyılarındaki sazlıklarda yaşayan, bakımı oldukça kolay olan, erkeklerin boyunlarında siyah halka, dişilerin gözlerinin etrafı ve başları beyaz olan ördek ırkı.


"bıldırcın ördeği" karakter analizi

  • bıldırcın ördeği, 16 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'ı', 'l', 'd', 'ı', 'r', 'c', 'ı', 'n', ' ', 'ö', 'r', 'd', 'e', 'ğ', 'i', şeklindedir.
  • bıldırcın ördeği kelimesinin tersten yazılışı ' iğedrö nıcrıdlıb' diziliminde gösterilir.