kemiğine (veya kemiklerine) kadar

kemiğine (veya kemiklerine) kadar

iyice, en son sınıra dek: Soğuk kemiklerimize kadar işlemişti.


kemiğine (veya kemiklerine) kadar ile benzer kelimeler

zerresi (veya zerre kadar eseri) kalmamak (veya olmamak veya yok)

hiç bulunmamak, tükenmek, yok olmak: “Bazen o muammalı hâl tamamen üstünden kalkıyor, zerre kadar eseri kalmıyor.” -S. M. Alus.

derisi kemiklerine yapışmak

çok zayıflamak: “Bu efendi, derisi kemiklerine yapışmış, gözleri çukura kaçmış, hastaneye yatırılacak kılığa girmişti.” -M. Ş. Esendal.

eti kemiğine yapışmak

çok zayıflamak.

avcı ne kadar hile bilse ayı o kadar yol bilir

“bir kişi başkasını alt etmek için çeşit çeşit ustalık kullanır ama karşısındaki de yenilmemek için türlü önlemler alır” anlamında kullanılan bir söz.

dağ (veya dağlar) gibi (veya kadar)

1) çok büyük, çok iri, çok güçlü: “Bizim de kalbimizi kımıldatır yerinden / Toprağa diz vuruşu dağ gibi bir zeybeğin” -F. N. Çamlıbel. 2) pek çok: “Önüne bırakılmış dosyalar dağ gibiydi.” -A. Kulin.

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.


"kemiğine (veya kemiklerine) kadar" karakter analizi

  • kemiğine (veya kemiklerine) kadar, 33 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'e', 'm', 'i', 'ğ', 'i', 'n', 'e', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'k', 'e', 'm', 'i', 'k', 'l', 'e', 'r', 'i', 'n', 'e', ')', ' ', 'k', 'a', 'd', 'a', 'r', şeklindedir.
  • kemiğine (veya kemiklerine) kadar kelimesinin tersten yazılışı ' radak )enirelkimek ayev( eniğimek' diziliminde gösterilir.