kedilerin plazma hücreli gingivitis-farengitisi

kedilerin plazma hücreli gingivitis-farengitisi İng. feline plasma cell pharingitis-gingivitis

Kedilerde diş eti ve yumuşak damakta ülser, kızartı ve üremelerle birlikte submukozada plazma hücrelerinin yoğun olduğu mononükleer hücre infiltrasyonuyla belirgin, kronik, immün-aracılı nedenlerle oluşan ağız ve yutak yangısı.


kedilerin plazma hücreli gingivitis-farengitisi ile benzer kelimeler

plazma hücreli gingivitis-farengitis

İng. plasma cell pharyngitis-gingivits

Kedilerde, ağızda, diş etlerinin ve damak çukurunun üremeli ve ülserli lezyonlarıyla belirgin kronik seyirli, nedeni bilinmeyen yangılı hastalığı.

plazma hücreli pododermatitis

İng. plasma cell pododermatitis

Bütün ırk, cinsiyet ve yaştaki kedilerde, klinik olarak taban yastığı ve pençenin ağrısız şişkinliği, ülserleşmesi ve taşkın granülasyon dokusu oluşumuyla, patolojik olarak yaygın plazmasitik ve perivasküler deri yangısıyla v...

gingivitis

İng.

Diş eti yangısı.

kedilerin agranülositozisi

İng. feline agranulocytosis

Kedi panlökopenisi.

kedilerin atipik mikobakteriyel granülomu

İng. feline atypic mycobacterial granuloma

Kedilerde, saprofit mikobakterium türlerinin yara enfeksiyonu sonucu oluşturduğu granülom ve ülser oluşumuyla belirgin deri yangısı, fırsatçı mikobakteriyel granülom, piyogranülomlu pannikulitis.

kedilerin bağışıklık yetersizlik virüs enfeksiyonu

İng. feline immundeficiency virus infection

Kedilerde görülen, insanlardaki bağışıklık yetersizlik sendromuna birçok yönleriyle benzerlik gösteren, ısırma ve salyayla bulaşan bir lentivirüs enfeksiyonu.

kedilerin bulaşıcı enteritisi

İng. feline infectious enteritis

Kedi panlökopenisi.

kedilerin bulaşıcı peritonitisi

İng. feline infectious peritonitis

Kedigillerin flebitis, tromboflebitis, yaygın damar içi pıhtılaşma, venüllerin ve arteryollerin duvarında Arthus reaksiyonları, yaygın vaskulitis, perivaskulitis ve damarlar çevresinde pyogranülomatöz reaksiyonlarla belirg...


"kedilerin plazma hücreli gingivitis-farengitisi" karakter analizi

  • kedilerin plazma hücreli gingivitis-farengitisi, 47 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'e', 'd', 'i', 'l', 'e', 'r', 'i', 'n', ' ', 'p', 'l', 'a', 'z', 'm', 'a', ' ', 'h', 'ü', 'c', 'r', 'e', 'l', 'i', ' ', 'g', 'i', 'n', 'g', 'i', 'v', 'i', 't', 'i', 's', '-', 'f', 'a', 'r', 'e', 'n', 'g', 'i', 't', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
  • kedilerin plazma hücreli gingivitis-farengitisi kelimesinin tersten yazılışı ' isitigneraf-sitivignig ilercüh amzalp nirelidek' diziliminde gösterilir.