Heinz cisimciği hemolitik anemisi

Heinz cisimciği hemolitik anemisi İng. Heinz body hemolytic anemia

Kimi bitkisel zehirlerin, kimyasal bileşiklerin ve mineral maddelerin alyuvarlardaki globulini çökelterek Heinz cisimciği oluşturmasıyla belirgin, çoğunlukla kendiliğinden düzelebilen kanda alyuvar ve hemoglobinin azalması. Kediler özellikle duyarlıdır, soğan, kolza, akçaağaç veya lahanayla beslenen sığır ve koyunlarda görülür.


Heinz cisimciği hemolitik anemisi ile benzer kelimeler

Heinz cisimciği

İng. Heinz body

Hemoglobinin oksidatif zedelenmesi sonucu oluşan hemoglobin tortusu. Yeni metilen mavisi gibi supravital boyalarla alyuvarların dış kenarında tomurcuk tarzında veya serbest halde mor renkli yuvarlak cisimcikler hâlinde görülür. Normal kedile...

Heinz-Ehrlich cisimciği

İng. Heinz Ehrlich body

Heinz cisimciği.

yeni doğan tayların hemolitik anemisi

İng. neonatal isoerytrolysis

Yeni doğan taylarda görülen babadan yavruya geçen irsî bir faktörün rol oynadığı, sarılık ve ikterohemoglobinemiyle belirgin bir hastalık, neonatal izoeritrolizis, ikterus gravus, neonatal ikter, yeni doğan sarılığı.

yeni doğanların alloimmün hemolitik anemisi

İng. alloimmune hemolytic anemia of newborn

Tay, domuz ve buzağılarda doğumdan sonra alloantijenlere karşı oluşan hemolizis, sarılık ve hemoglobinüriyle belirgin hastalık, yeni doğanların izoimmün lökopenisi, izoimmün hemolitik anemi. Alyuvarların maternal ...

birincil hemolitik anemi

İng. primary hemolytic anemia

Otoimmün hemolitik anemi.

hemolitik

İng. hemolytic

Hemoliz oluşturan, hemolizle ilgili olan.

hemolitik anemi

İng. haemolytic anemia

(Yun. haima: kan; lyein: çözülmek) Genetik ya da immünolojik olarak kırmızı kan hücrelerinin erimesi ya da hasar görmesi sonucu azalması.


İng. hemolytic anemia

Kalıtsal bozukluklar, an...

hemolitik etkili bitkiler

İng. hemolytic plants

Hayvanlar tarafından fazla miktarda tüketildiğinde hemoliz meydana getiren, kara lahana ve karnabahar, lahana, soğan, yabani sarımsak, hardal, yabani hardal eğrelti otu, it üzümü, orman lahanası, köpek lahanası gibi bitkiler.


"Heinz cisimciği hemolitik anemisi" karakter analizi

  • Heinz cisimciği hemolitik anemisi, 33 karakter ile yazılır.
  • H harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'H', 'e', 'i', 'n', 'z', ' ', 'c', 'i', 's', 'i', 'm', 'c', 'i', 'ğ', 'i', ' ', 'h', 'e', 'm', 'o', 'l', 'i', 't', 'i', 'k', ' ', 'a', 'n', 'e', 'm', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
  • Heinz cisimciği hemolitik anemisi kelimesinin tersten yazılışı ' isimena kitilomeh iğicmisic znieH' diziliminde gösterilir.