gerçekçi tiyatro

gerçekçi tiyatro İng. realistic theatre

Gerçekliği nesnel, somut ve dolayımsız olarak yeniden yaratarak yansıtmayı amaçlayan tiyatro. Aşamalar sırasına dayanan kapalı bir toplumun değil, açık bir kentsoylu toplumun sanat anlayışını içeren tiyatro. Gerçekçi tiyatro, olay dizisinin kesintisiz aksiyonundan yararlandığı oranda, anlatıma ve episodik gelişime dayanan biçimleri de kullanır. Gerçekçilik, yazarın ve sanatçının, gerçekliği birey-toplum ilişkilerinin çelişkileriyle incelediği noktada başlar. bk. eleştirel gerçekçilik, toplumcu gerçekçilik.


gerçekçi tiyatro

bk. Realist tiyatro.


gerçekçi tiyatro ile benzer kelimeler

gerçekçi

sf. 1. Gerçeği gören ve ona göre davranan veya gerçeğe uygun olarak yapılan, realist: “Halkçı olduğu kadar ydi Atatürk.” -S. Eyuboğlu. 2. Gerçekçilik yanlısı olan, realist: “Geçmişi geçmişte bırakıp bugüne bakmak daha bir yaklaşımdır.” -H. Taner.


...

gerçekçi döviz kuru politikası

bk. gerçekçi kur politikası

gerçekçi eğitim

İng. realistic education

Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışm...

gerçekçi kur politikası

İng. real exchange rate policy

Sabit ya da serbest dalgalanan döviz kuru sisteminde; ulusal paranın aşırı değerlenmesini önlemek amacıyla kurda sık sık ayarlamalar yapılmasına yönelik uygulamalar.

gerçekçi masal

İng. realistic tale

Doğaüstü olaylar yerine dolandırıcılık, aldatma, hırsızlık vb. durum ve olayları işleyen masal türü. bk. öykü, öykücük, öykülü serüven, öykülü masal, öykülü saga.

gerçekçi uygunluk

İng. factual conformity

toplumcu gerçekçi

sf. ed. ve fel. Toplumcu gerçekçilik yanlısı olan.

yeni gerçekçi

sf. Yeni gerçekçilik yanlısı olan.


"gerçekçi tiyatro" karakter analizi

  • gerçekçi tiyatro, 16 karakter ile yazılır.
  • g harfi ile başlar, o harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'g', 'e', 'r', 'ç', 'e', 'k', 'ç', 'i', ' ', 't', 'i', 'y', 'a', 't', 'r', 'o', şeklindedir.
  • gerçekçi tiyatro kelimesinin tersten yazılışı ' ortayit içkeçreg' diziliminde gösterilir.