gerçek su kurbağasıgiller

gerçek su kurbağasıgiller İng. frogs

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, çift obruklular (Diplasiocoeala) alt takımından dişleri olan, Avrupa, Asya ve Afrika'da ılık ve tropik bölgelerde yaşayan, yeşil su kurbağası (Rana viridis), göl kurbağası (R.ridibunda) türleri iyi bilinen bir familya.


gerçek su kurbağasıgiller Lat. Ranidae

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, çift obruklular (Diplasiocoeala) alt takımından, dişleri olan, Asya, Avrupa ve Afrika’da ılık ve tropik bölgelerde yaşayan bir familya.


gerçek su kurbağasıgiller ile benzer kelimeler

gerçek er, ( gerçek erenler, gerçek (II), gerçekler )

Veli, mürşidi kâmil, ârif, ermişler.

ağaç kurbağasıgiller

İng. tree frogs

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, obruk önlüler (Procoela) alt takımından, ağaçlarda yaşayan türleri olan bir familya.

kara kurbağasıgiller

İng. toads

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, obruk önlüler (Procoela) alt takımından, dişleri olmayan, bütün dünyaya yayılmış, çok türü olan bir familya.

su kurbağasıgiller

İng. frogs

(Ranidae), (Lat. rana = su kurbağası) Omurgalı hayvanlardan amfibyumlar (Amphibia) sınıfının kurbağalar (Anura) takımının çift-obruklular (Diplasiocoeala) alt-takımından(bk.) bir familyası. Çokyaygın bir gruptur. Dişleri vardır. Avrupa, Asya ve A...

acı gerçek

, -ği

a. 1. İstenmediği hâlde karşılaşılan sıkıntılı durum. 2. Kaçınılmaz durumlar.

en gerçek varlık

Lat. ens realissimum

Skolastik'te Tanrı'nın tanımlayıcı adlarından biri.

filmsel gerçek

İng. filmic reality

Sinema 1. Doğadan derlenen gereçler yardımıyla, sinemanın olanaklarından yararlanarak yeniden kurulan, yaratılan gerçek. 2. Kullanılan gereç ve başvurulan yöntemler, doğadaki gerçeğe uymasa bile, sonuç yönünden izleyicide gerçek d...

genişletilmiş gerçek doğru

İng. extended real line

(…)


"gerçek su kurbağasıgiller" karakter analizi

  • gerçek su kurbağasıgiller, 25 karakter ile yazılır.
  • g harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'g', 'e', 'r', 'ç', 'e', 'k', ' ', 's', 'u', ' ', 'k', 'u', 'r', 'b', 'a', 'ğ', 'a', 's', 'ı', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
  • gerçek su kurbağasıgiller kelimesinin tersten yazılışı ' relligısağabruk us keçreg' diziliminde gösterilir.