fare kulaklı küçük yarasa

fare kulaklı küçük yarasa İng. lesser mouse eared bat

Omurgalı hayvanlardan, memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, fare kulaklı yarasagiller (Vespertilionidae) familyasından, mağara ve terk edilmiş yapıların çatlakları arasında Myotis myotis ile simpatrik yaşayan ve onunla hemen hemen aynı renge sahip, orta büyüklükte vücutlu, böceklerle beslenen bir tür.


fare kulaklı küçük yarasa ile benzer kelimeler

fare kulaklı büyük yarasa

İng. large mouse eared bat

Omurgalı hayvanlardan, memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, fare kulaklı yarasagiller (Vespertilionidae) familyasından, mağara, eski han, hamam, kervansarayların tavan ve duvar çatlakları arasında tek ...

fare – kulaklı yarasa

İng. large mouse-eared bat

(Myotis myotis) Yarasalar (Chiroptera) takımının yassıburunluyarasagiller (Vespertilionidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 12 cm. Kuzey Amerika ve Eski Dünyada yaşar.

fare kulaklı yarasagiller

İng. vespertilionid bats

Memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, küçük yarasalar (Microchiroptera) alt takımından, kulakları uzun, burunları yapak biçiminde olmayan, dünyanın her tarafına yayılmış türleri olan bir familya. Yassı bu...

geniş-kulaklı yarasa

İng. barbastelle

(Barbastella barbastellus): Yarasalar (Chiroptera) takımının yassıburunluyarasagiller (Vespertilionidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 10 cm. Kulakları kısa fakat geniştir. Avrupa, Asya ve Kuzey Afrikada yaşar.

gri kulaklı yarasa

İng. grey long eared bat

Memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, are kulaklı yarasagiller (Vespertilionidae) familyasından, uzun kulaklı yarasaya çok benzeyen, daha koyu yüzlü, böceklerle beslenen bir tür.

uzun-kulaklı yarasa

İng. long-eared bat

(Plecotus auritus) Yarasalar (Chiroptera) takımının yassiburunluyarasagiller (Vespertilionidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 10 cm. Kulakları vücudu kadar uzundur. Avrupa ve Asyada ağaç kovuklarında ve binalarda yaşar.

kahverengi uzun kulaklı yarasa

İng. common long eared bat

Memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, fare kulaklı yarasagiller (Vespertilionidae) familyasından, oldukça büyük kulaklara sahip, kürkü üst kısımlarda ipeğimsi kahverengi, alt kısımlarda soluk renkte ola...

küçük kör fare

Lat. Spalax leucodon

Kemiriciler (Rodentia) takımından, 27 cm kadar boyda, akşam ve gece faaliyet gösteren, bitkisel besinlerle beslenen, işitme ve dokunma duyuları gelişmiş, koku alma duyuları zayıflamış bir memeli türü.


"fare kulaklı küçük yarasa" karakter analizi

  • fare kulaklı küçük yarasa, 25 karakter ile yazılır.
  • f harfi ile başlar, a harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'f', 'a', 'r', 'e', ' ', 'k', 'u', 'l', 'a', 'k', 'l', 'ı', ' ', 'k', 'ü', 'ç', 'ü', 'k', ' ', 'y', 'a', 'r', 'a', 's', 'a', şeklindedir.
  • fare kulaklı küçük yarasa kelimesinin tersten yazılışı ' asaray küçük ılkaluk eraf' diziliminde gösterilir.