endometriyumun kistik hiperplazisi

endometriyumun kistik hiperplazisi İng. cystic endometrial hyperplasia

Döl yatağının iç katının patolojik üremesi, mukoza kalınlaşması ve bezlerin kistik hâl almasıyla belirgin geri dönüşümsü patolojik değişim, kistik endometriyum hiperplazisi, piyometra kompleks, CEH. Endometriyum hipeplazisinin ilerlemiş evresi olup birçok türde aşırı ve uzun süren östrojenik uyarımlara, köpek ve kedilerde ise progesteronun etkisiyle biçimlenir. İlerlemiş olgularda çoğunlukla yangısal değişimlerle birlikte bulunur. İneklerde, kistik hiperplazi tipik olarak bir örnek özellikte olmaz ve uzun süren mukometra veya hidrometraya neden olur.


endometriyumun kistik hiperplazisi ile benzer kelimeler

kistik olmayan endometriyumun hiperplazisi

İng. non-cystic endometrial hyperplasia

Endometriyum hiperplazisi.

endometriyumun kistik dejenerasyonu

İng. cystic endometrial degeneration

Hiperöstrojenik etkiye ve yangıya bağlı olarak endometriyal bezlerin kistik bir durum almasına bağlı oluşan döl yatağı hastalığı.

kistik endometriyum hiperplazisi

İng. cystic endometrial hyperplasia

Endometriyumun kistik hiperplazisi.

adenomatöz bağırsak hiperplazisi

İng. adenomatous intestinal hyperplasia

Domuzların bağırsak adenomatozisi.

birincil paratiroit hiperplazisi

İng. primary parathyroid hyperplasia

Alman kurt köpeği yavrularında görülen, paratiroit bezinde prensipal hücre hiperplazisi, tiroitte parafoliküler hücre hiperplazisi, hiperkalsemi, hipofosfatemi ve parathormon düzeyinde artışla birlikte gelişme geriliği, ...

endometriyum hiperplazisi

İng. endometrial hyperplasia

Döl yatağı iç katındaki epitel hücrelerinin, dölyatağı bezlerinin sayı ve boyut yönünden artışı sonucu dölyatağı iç zarının kalınlaşması, kistik olmayan endometriyumun hiperplazisi. Endometriyumun yumurtalık hormonlarına karşı g...

er bezi hiperplazisi

İng. testicular hyperplasia

Testis hiperplazisi.

gonat hiperplazisi

İng. gonadal hyperplasia

Cinsiyet bezlerinde normal hücre sayısının aşırı artımı, hücre sayısındaki artış nedeniyle gonadların büyümesi, yumurtalık veya er bezi hiperplazisi.


"endometriyumun kistik hiperplazisi" karakter analizi

  • endometriyumun kistik hiperplazisi, 34 karakter ile yazılır.
  • e harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'e', 'n', 'd', 'o', 'm', 'e', 't', 'r', 'i', 'y', 'u', 'm', 'u', 'n', ' ', 'k', 'i', 's', 't', 'i', 'k', ' ', 'h', 'i', 'p', 'e', 'r', 'p', 'l', 'a', 'z', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
  • endometriyumun kistik hiperplazisi kelimesinin tersten yazılışı ' isizalprepih kitsik numuyirtemodne' diziliminde gösterilir.