doğum sonrası kanama

doğum sonrası kanama İng. postpartum hemorrhage

Doğum sonrası görülen döl yatağı kökenli kanama. Syndesmo-chorial ve epitelio-chorial tip plasentaya sahip geviş getiren ve tek tırnaklılarda normal doğum sonrası kanama görülmez. Endothelio-chorial tip plasentaya sahip karnivorlarda, doğum sonrası plasentanın ayrılması esnasında, maternal kökenli kanama görülür. Doğum sonrası kanamalar, doğumla ilişkili, genital kanalda meydana gelen yırtık ve yaralanmalara bağlı olarak şekillenebileceği gibi, plasentanın erken ayrılmaya çalışılması sonucu da oluşabilir. 


doğum sonrası kanama ile benzer kelimeler

doğum sonrası akut metritis

İng. acute puerperal metritis

Bütün türlerde doğum sonrası ilk haftada, doğumun komplikasyonları ve doğum sırasındaki bulaşmalarla oluşan, akut genel semptomlarla seyreden ve pis kokulu akıntı görülen döl yatağı yangısı, akut puerperal metritis.

doğum sonrası bozukluklar

İng. puerperal disorders

Puerperal metritis, nekrotik vajinitis, metabolizma hastalıkları gibi doğumdan sonra görülen doğumla ilişkili bozukluklar, puerperal bozukluklar.

doğum sonrası döl yatağı tembelliği

İng. postpartum uterine inertia

Doğum sonrası da devam eden uterus tembelliği, puerperal atoni, postpartum uterus atonisi. Özellikle güç doğumlar veya ikiz doğumlardan sonra görülür. Döl yatağı involüsyonunda gecikmelere neden olur.

doğum sonrası dönem

İng. postpartum period, postnatal period

1. Doğum veya yavru atma sonrası genital kanalın gerek morfolojik gerekse fonksiyonel olarak gebelik öncesi durumuna geri dönme süreci, lohusalık, puerperyum, postpartum dönemi. Bu süreçte tüm türlerde ortak olarak d...

doğum sonrası enfeksiyon

İng. puerperal infection

Doğum sonrası doğumun komplikasyonu sonucu gelişen enfeksiyonlar, puerperal enfeksiyon.

doğum sonrası hemoglobinüri

İng. postparturient hemoglobinuria

Yüksek verimli süt ineklerinde, doğumdan 2-6 hafta sonra, fosfor ve bakır yetersizliğinden kaynaklanan damar içi hemolizis, hemoglobinüri, anemi ve yüksek ölüm oranıyla belirgin hastalık, puerperal hemoglobinüri.

doğum sonrası karaciğer koması

İng. puerperal liver coma

İneklerde doğumdan kısa bir süre sonra görülen akut ve ateşli seyreden, iyileşmez karaciğer zedelenmesiyle belirgin, ilerleyen sarılık ve koma durumunda ölüme yol açan hastalık, puerperal karaciğer koması.

doğum sonrası parapleji

İng. postpartum paraplegia

Doğum sonrası ayağa kalkamama sendromu.


"doğum sonrası kanama" karakter analizi

  • doğum sonrası kanama, 20 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, a harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'o', 'ğ', 'u', 'm', ' ', 's', 'o', 'n', 'r', 'a', 's', 'ı', ' ', 'k', 'a', 'n', 'a', 'm', 'a', şeklindedir.
  • doğum sonrası kanama kelimesinin tersten yazılışı ' amanak ısarnos muğod' diziliminde gösterilir.