doğum sonrası döl yatağı tembelliği

doğum sonrası döl yatağı tembelliği İng. postpartum uterine inertia

Doğum sonrası da devam eden uterus tembelliği, puerperal atoni, postpartum uterus atonisi. Özellikle güç doğumlar veya ikiz doğumlardan sonra görülür. Döl yatağı involüsyonunda gecikmelere neden olur.


doğum sonrası döl yatağı tembelliği ile benzer kelimeler

birincil döl yatağı tembelliği

İng. primary uterine inertia

Hormonal yetersizlik, metabolizma hastalıkları, ikiz gebelik, yaşlılık gibi nedenlerle, doğum sırasında döl yatağı kasılmalarındaki yetersizlik veya kasılmaların hiç biçimlenmemesi, primer uterus tembelliği.

döl yatağı tembelliği

İng. uterine inertia

Doğum sırasında döl yatağının kasılma gücündeki yetersizlik veya kasılmaların hiç biçimlenmemesi, uterus atonisi, uterus inersiyası, uterus tembelliği.

ikincil döl yatağı tembelliği

İng. secondary uterine inertia

Doğumun ikinci aşamasında yavrunun kanalda ilerlemesine engel olan bir nedenden dolayı döl yatağının uzun süre kasılmasına bağlı olarak kontraksiyonların zayıflaması veya tamamen durması, sekunder uterus tembelliği.

doğum sonrası akut metritis

İng. acute puerperal metritis

Bütün türlerde doğum sonrası ilk haftada, doğumun komplikasyonları ve doğum sırasındaki bulaşmalarla oluşan, akut genel semptomlarla seyreden ve pis kokulu akıntı görülen döl yatağı yangısı, akut puerperal metritis.

doğum sonrası bozukluklar

İng. puerperal disorders

Puerperal metritis, nekrotik vajinitis, metabolizma hastalıkları gibi doğumdan sonra görülen doğumla ilişkili bozukluklar, puerperal bozukluklar.

doğum sonrası dönem

İng. postpartum period, postnatal period

1. Doğum veya yavru atma sonrası genital kanalın gerek morfolojik gerekse fonksiyonel olarak gebelik öncesi durumuna geri dönme süreci, lohusalık, puerperyum, postpartum dönemi. Bu süreçte tüm türlerde ortak olarak d...

doğum sonrası enfeksiyon

İng. puerperal infection

Doğum sonrası doğumun komplikasyonu sonucu gelişen enfeksiyonlar, puerperal enfeksiyon.

doğum sonrası hemoglobinüri

İng. postparturient hemoglobinuria

Yüksek verimli süt ineklerinde, doğumdan 2-6 hafta sonra, fosfor ve bakır yetersizliğinden kaynaklanan damar içi hemolizis, hemoglobinüri, anemi ve yüksek ölüm oranıyla belirgin hastalık, puerperal hemoglobinüri.


"doğum sonrası döl yatağı tembelliği" karakter analizi

  • doğum sonrası döl yatağı tembelliği, 35 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'o', 'ğ', 'u', 'm', ' ', 's', 'o', 'n', 'r', 'a', 's', 'ı', ' ', 'd', 'ö', 'l', ' ', 'y', 'a', 't', 'a', 'ğ', 'ı', ' ', 't', 'e', 'm', 'b', 'e', 'l', 'l', 'i', 'ğ', 'i', şeklindedir.
  • doğum sonrası döl yatağı tembelliği kelimesinin tersten yazılışı ' iğillebmet ığatay löd ısarnos muğod' diziliminde gösterilir.