dev uçan sincap

dev uçan sincap Lat. Petaurista petaurista

Memeliler (Mammalia) sınıfının, kemiriciler (Rodentia) takımından, Doğu Hindistan, Burma ve Seylân'da yaşayan, akşam karanlığında ve geceleri faal olan, ön ve arka üyeleri arasında yer alan deri uzantılar yardımıyla ağaçtan ağaca atlayabilen bir tür.


dev uçan sincap ile benzer kelimeler

kırmızı sincap

İng. red squirrel

Kemiriciler (Rodentia) takımının, sincapgiller (Sciuridae) familyasından, 20 cm kadar uzunlukta, 20 cm kadar kuyruğu olan, sırtı kırmızı kül rengi ya da kırçıllı, karnı beyazımsı, Avrupa ve Kuzey Asya'da yaşayan bir tür.

sincap piresi

İng. squirrel flea) 

Amerika Birleşik Devletleri’nin batısında yer sincaplarında bulunan ve veba hastalığı etkenini taşıyan pire türü, Hoplopsyllus anomalus.

sincap rengi

a. 1. Kahverengi ile kurşun rengi arasında olan renk, sincabi. 2. sf. Bu renkte olan.

uçar sincap

İng. Russian flying squirrel

Kemiriciler (Rodentia) takımının, sincapgiller (Sciuridae) familyasından, 16 cm kadar uzunlukta, 10 cm kadar kuyruğu olan, yanlarında deriden kanatları bulunan, Avrupa ve Sibirya'da yaşayan bir tür.

uçar-sincap

İng. Russian flying squirrel

(Sciuropterus russicus), Kemiriciler (Rodentia) takımının sincapgiller (Sciuridae) familyasından(bk.) bir memeli türü. Uzunluğu 16, kuyruğu 10 cm. Yanlarında deriden kanatları vardır. Doğu Avrupa ve Sibiryada ormanlarda yaşar.

yanağı keseli sincap

İng. Siberian chipmunk

Kemiriciler (Rodentia) takımının, sincapgiller (Sciuridade) familyasından, 15 cm kadar uzunlukta, 10 cm kadar kuyruğu olan, postu beğenilen, Asya'da yaşayan bir tür.

yanağı-keseli sincap

İng. Siberian chipmunk

(Eutamias asiaticus), Kemiriciler (Rodentia) takımının sincapgiller (Sciuridade) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 15, kuyruğu 10 cm. Postu beğenilir. Kuzey Asyada yaşar.

sincap

, -bı Far. sinc¥b

a. hay. b. Sincapgillerden, ağaçlarda yaşayan, genellikle meyveyle beslenen, çok tüylü, uzun kuyruklu, ince gövdeli bir hayvan, değin (II), çekelez (Sciurus vulgaris).


Fr. écur...

"dev uçan sincap" karakter analizi

  • dev uçan sincap, 15 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, p harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'e', 'v', ' ', 'u', 'ç', 'a', 'n', ' ', 's', 'i', 'n', 'c', 'a', 'p', şeklindedir.
  • dev uçan sincap kelimesinin tersten yazılışı ' pacnis naçu ved' diziliminde gösterilir.

dev uçan sincap - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
d3
e1
v7
u2
ç4
a1
n1
s2
i1
n1
c4
a1
p5
Toplam puan değeri33