değirmen taşının altından diri çıkar

değirmen taşının altından diri çıkar

“en ağır şartlarda bütün güçlükleri yener” anlamında kullanılan bir söz.


değirmen taşının altından diri çıkar ile benzer kelimeler

diri diri

sf. 1. Canlı canlı, taptaze: “Tam bu sırada iri iri, kolyozlar geldi.” -S. F. Abasıyanık. 2. zf. Canlı olarak: “Sanki toprak altına gömülen benim.” -A. Ağaoğlu.

hangi taşı kaldırsan altından çıkar

1) “her işten anlar veya anladığı iddiasında bulunur” anlamında kullanılan bir söz; 2) “her işe karışır” anlamında kullanılan bir söz.

altından çapanoğlu çıkmak

1. Bir işin gizli kalmış kötü ve aksak yanıyla, kuşkulu durumuyla karşılaşmak. “Kısa kesmekten yanaydı ama paraları uzatsa altından bir çapanoğlu çıkar mıydı?” -O. Kemal. 2. Bir işte gizli niyet, hile bulunmak.

altından girip üstünden çıkmak

1) malı, parayı düşüncesizce harcayıp tüketmek: “Babasından kalan servetin altından girip üstünden çıkmıştı.” -R. N. Güntekin. 2) ne yapıp edip istediğini yaptırmak; 3) halletmek; 4) karıştırmak.

altından kalkamamak

1) bir işi başaramamak, becerememek, üstesinden gelememek: Bu işin altından kolay kolay kalkamaz. 2) mec. kendini savunamamak: Altından kalkamayacağı suçlamalar ileri sürdüler.

altından su çıkmak

Rahatsız olmak, yerinde duramamak.

baskıdaki altından askıdaki salkım yeğdir

“kullanılan, işe yarayan değersiz şey, saklanan ve kullanılmayan çok değerli şeyden daha iyidir” anlamında kullanılan bir söz.

başının altından çıkmak

birinin hilesiyle yapılmak: “Anlaşıldığına göre bu iş Saniye'nin İstanbullu anasının başının altından çıkmıştı.” -R. N. Güntekin.


"değirmen taşının altından diri çıkar" karakter analizi

  • değirmen taşının altından diri çıkar, 36 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'e', 'ğ', 'i', 'r', 'm', 'e', 'n', ' ', 't', 'a', 'ş', 'ı', 'n', 'ı', 'n', ' ', 'a', 'l', 't', 'ı', 'n', 'd', 'a', 'n', ' ', 'd', 'i', 'r', 'i', ' ', 'ç', 'ı', 'k', 'a', 'r', şeklindedir.
  • değirmen taşının altından diri çıkar kelimesinin tersten yazılışı ' rakıç irid nadnıtla nınışat nemriğed' diziliminde gösterilir.