cinleri başına toplanmak (veya üşüşmek)

cinleri başına toplanmak (veya üşüşmek)

öfkelenmek.


cinleri başına toplanmak (veya üşüşmek) ile benzer kelimeler

kan (veya kanı) başına çıkmak (veya sıçramak veya toplanmak)

öfkelenmek: “Kan başına çıkarmış zavallının ve hep bağırmak, bağırmak istermiş.” -P. Safa.

cinleri (veya cin) tepesine çıkmak (veya binmek)

çok kızmak: “Gidip oyunu seyretmiş. Seyretmiş ama, bütün cinleri de tepesine çıkmış, ağızlarının payını vermiş.” -N. Meriç. “Biraz fazlaca gülsen, bir parça kısa giysen cin tepesine biniyor.” -O. Kemal.

darısı ... başına (veya darısı başına)

bir başarı, bir mutluluk başkası için istendiğinde söylenen bir söz: “Geçenlerde, darısı dostlar başına, kızını everdi.” -H. Taner.

üşüşmek

(-e) Her yandan çokça bir araya gelmek, toplanmak, birikmek, üşmek: “Herifin etrafına daha trenden inerken üşüştük.” -N. Hikmet.

toplanmak

(nsz) 1. Toplama işine konu olmak: Ağaçtaki meyveler toplandı. 2. Bir araya gelmek: “Alp'ın ilk bahadırlığını işiten yurttaşlar etrafına toplandılar.” -A. H. Müftüoğlu. 3. Toplantı yapmak. 4. Kendine çekidüzen vermek. 5. Seyahat etmek, taşınmak vb. için h...

cinleri ayağa kalkmak

sinirlenmek.

cinleri civirdeşmek

Öfkelenmek, kızmak

dağ başına kış gelir, insanın başına iş gelir

“dağ başında kışın fırtına eksik olmadığı gibi kişinin yaşamında da yıpratıcı olaylar eksik olmaz” anlamında kullanılan bir söz.


"cinleri başına toplanmak (veya üşüşmek)" karakter analizi

  • cinleri başına toplanmak (veya üşüşmek), 39 karakter ile yazılır.
  • c harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'c', 'i', 'n', 'l', 'e', 'r', 'i', ' ', 'b', 'a', 'ş', 'ı', 'n', 'a', ' ', 't', 'o', 'p', 'l', 'a', 'n', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'ü', 'ş', 'ü', 'ş', 'm', 'e', 'k', ')', şeklindedir.
  • cinleri başına toplanmak (veya üşüşmek) kelimesinin tersten yazılışı ' )kemşüşü ayev( kamnalpot anışab irelnic' diziliminde gösterilir.