çiftçiye yağmur, yolcuya kurak; cümlenin muradını verecek Hak

çiftçiye yağmur, yolcuya kurak; cümlenin muradını verecek Hak

“kullar Tanrı'dan kendilerine gerekli olan şeyleri dilerler, bu dilekleri kabul edecek olan Tanrı'dır” anlamında kullanılan bir söz.


çiftçiye yağmur, yolcuya kurak; cümlenin muradını verecek Hak ile benzer kelimeler

cümlenin unsurları ~ cümlenin öğeleri

Azerbaycan Türkçesi: cümlä üzvläri; Türkmen Türkçesi: sözlem agzaaları; Gagauz Türkçesi: cümlä payları; Özbek Türkçesi: gap bolaklari; Uygur Türkçesi: (B.Uyg.)cümlä müçiliri ~ (D.Uyg.) cümlä böläkliri; Tatar Türkçesi: cömlä kicäkläre; Başkurt Türkçesi: höyläm kişäktäre; Kmk: c...

hak dostum hak

Meddahın öyküsüne başlamadan önce söylediği sözler.

murâdını

Muradını

alacak verecek

a. (alacağı vereceği) Alışveriş ilişkisi.

cümlenin ögeleri

İng. parts of sentence

Cümlede bir duyguyu, bir düşünceyi, bir hükmü tam olarak anlatabilmek için kullanılan kelimelerin cümle bilgisinde aldıkları adlar. Cümlenin ögeleri temel ögeler ve yardımcı ögeler olmak üzere başlıca ikiye ayrılır. Temel ögeler: özne...

verecek

, -ği

a. Birine verilmesi gereken para, borç, alacak karşıtı.


Verecek Osm. Deyin

kurak

sf. 1. Yağışsız (hava, mevsim, yıl): Kurak bir yıl geçiriyoruz. 2. Nem tutmayan, çabuk kuruyuveren, çorak (toprak): “Bulunduğu toprağın ve yerin sulak, , sıcak ve soğuk olmasına göre gelişir.” -B. Felek.


Fr. Sec, s...

kurak bitkileri

Dgr. die dürrepflanzen

"çiftçiye yağmur, yolcuya kurak; cümlenin muradını verecek Hak" karakter analizi

  • çiftçiye yağmur, yolcuya kurak; cümlenin muradını verecek Hak, 61 karakter ile yazılır.
  • ç harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ç', 'i', 'f', 't', 'ç', 'i', 'y', 'e', ' ', 'y', 'a', 'ğ', 'm', 'u', 'r', ',', ' ', 'y', 'o', 'l', 'c', 'u', 'y', 'a', ' ', 'k', 'u', 'r', 'a', 'k', ';', ' ', 'c', 'ü', 'm', 'l', 'e', 'n', 'i', 'n', ' ', 'm', 'u', 'r', 'a', 'd', 'ı', 'n', 'ı', ' ', 'v', 'e', 'r', 'e', 'c', 'e', 'k', ' ', 'H', 'a', 'k', şeklindedir.
  • çiftçiye yağmur, yolcuya kurak; cümlenin muradını verecek Hak kelimesinin tersten yazılışı ' kaH kecerev ınıdarum ninelmüc ;karuk ayucloy ,rumğay eyiçtfiç' diziliminde gösterilir.