budala buzağı sendromu

budala buzağı sendromu İng. dummy calf syndrome

Hareketli, canlı ve herhangi bir sağlık problemi olmamasına rağmen, emme refleksinin bulunmaması ve memenin aranmamasıyla belirgin, kimi ırk buzağılarda kalıtsal olarak görülen bir davranış bozukluğu.


budala buzağı sendromu ile benzer kelimeler

kılsız buzağı sendromu

İng. hairless calf syndrome

Boyun, omuz ve göz çevresindeki deride kalınlaşma, alopesi, tırnakların aşırı büyümesi, aşırı salivasyon ve beden zayıflığıyla belirgin otozomal çekinik özellikte kalıtsal hastalık, kalıtsal epidermis displazisi.

zayıf buzağı sendromu

İng. weak calf syndrome

Yeni doğan buzağılarda zayıflık, ayağa kalkamama, çevreye karşı ilgisizlik, süt emememe ve kambur görünümle belirgin nedeni bilinmeyen bir hastalık.

budala

Ar. budal¥

sf. 1. Zekâca geri olan (kimse), alık: “Biz ondan yaşlı üç akıllı bu ya inandık.” -H. R. Gürpınar. 2. Ahmak, bön: “Kendisi için bu ların arasında bir dakika geçirmek artık bir asır kaybetmeye müsaviydi.” -Ö. Seyfetti...

buldok buzağı

İng. bulldog calf

Buzağılarda bacakların kısalığı, başın büyük olması ve damağın yarık oluşuyla belirgin yapılış bozukluğu.

buzağı

a. hay. b. Yeni doğmuş, ana sütüyle beslenen sığır yavrusu: “Her tarafta lar, köpekler ve tavuklar dolaşıyor.” -R. H. Karay.


İng. calf

Doğumdan sütten kesilinceye kadar olan yaştaki her iki cinsiyetteki inek yavr...

buzağı başlangıç yemi

İng. calf starter feed

Genç buzağıların süt emme döneminde işkembenin gelişimi ve tane yemlerdeki nişastadan uçucu yağ asitleri üretimini uyarabilmek için hazırlanmış ham proteini en az % 18, metabolik enerji değeri 2.80 Kkal/kg olan karma yem.

buzağı besisi

İng. calf fattening

Pembe, gevrek et üretimi amacıyla süt veya sıvı yemlerle beslenerek 8-10 haftalık yaşta 150-200 kg canlı ağırlığa ulaşmak için buzağılara yapılan besi.

buzağı damı

Buzağı ahırı.


"budala buzağı sendromu" karakter analizi

  • budala buzağı sendromu, 22 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'u', 'd', 'a', 'l', 'a', ' ', 'b', 'u', 'z', 'a', 'ğ', 'ı', ' ', 's', 'e', 'n', 'd', 'r', 'o', 'm', 'u', şeklindedir.
  • budala buzağı sendromu kelimesinin tersten yazılışı ' umordnes ığazub aladub' diziliminde gösterilir.