bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

“sözleri ve davranışları birbirini tutmuyor, çelişiyor” anlamında kullanılan bir söz.


bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! ile benzer kelimeler

turşusu çıkmak

1) çok yorulmak: “Bütün gün çocukların peşinde koşmaktan turşusu çıkmış ihtiyar lalanın karanlık bir köşede horladığı işitiliyordu.” -R. N. Güntekin. 2) ezilmek, parçalanmak: Portakalların turşusu çıkmış.

papaza kızıp oruç (veya perhiz) bozmak

başkasına kızıp kendisine zarar verecek iş görmek.

perhiz

Far. perh³z

a. 1. Diyet: “Doktorlar hastaları tedavi için verir, bıçak, ilaç kullanırlar.” -M. Kaplan. 2. din b. Hristiyanların ve Yahudilerin belli günlerde et, yağ vb. yiyecekleri yemeden tuttukları oruç.

perhiz kuramı

İng. abstinence theory

Faizi cari dönem tüketiminden vazgeçmenin, kârı ise birikmiş sermayenin harcanmamasının ödülü olarak gören ve N. W. Senior tarafından geliştirilen kuram.

perhiz yapmak (veya etmek)

sağlığı korumak veya düzeltmek amacıyla özel bir beslenme düzeni uygulamak: “Fiyatlar o kadar yükseldi ki perhiz eder gibi yediğim hâlde, yine her yemek bir buçuk lirayı geçmeye başladı.” -Ö. Seyfettin.

kıvırcık lahana

Fr. chou pomme frisé

(botanik)

küçük lahana

Fr. chou de Bruxelles

Brüksel lahanası(botanik)

lahana

Rum.

a. (l ince okunur) bit. b. Turpgillerden, geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve birçok türü olan bitki, kelem (Brassica oleracea).


İng. cabbag...

"bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!" karakter analizi

  • bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!, 34 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ! harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'u', ' ', 'n', 'e', ' ', 'p', 'e', 'r', 'h', 'i', 'z', ' ', 'b', 'u', ' ', 'n', 'e', ' ', 'l', 'a', 'h', 'a', 'n', 'a', ' ', 't', 'u', 'r', 'ş', 'u', 's', 'u', '!', şeklindedir.
  • bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! kelimesinin tersten yazılışı ' !usuşrut anahal en ub zihrep en ub' diziliminde gösterilir.