boynuzlu karga

boynuzlu karga Alm. Hornrabe

Gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, boynuzlu gagalıgiller (Bucerotidae) familyasından 35 cm kadar uzunlukta, Afrika'da yaşayan bir tür.


boynuzlu karga Alm. Hornrabe

(Bucorvus abyssinicus): Gök-kuzgunumsular (Coraciiformes) takımının boynuzlu-gagalıgiller (Bucerotidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 35 cm. Afrikada yaşar.


boynuzlu karga ile benzer kelimeler

boynuzlu

sf. 1. Boynuzu olan (hayvan). 2. mec. Karısının veya kadın yakınlarından birinin iffetsizliğine göz yuman (erkek): “Böyle kocalara her dilde derler.” -H. R. Gürpınar. 3. a. argo Troleybüs.

boynuzlu böce

Kabuklu sümüklü böcek.

boynuzlu engerek

Lat. Vipera ammodytes

Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) takımından, 90 cm kadar boyda, Trakya, Doğu Karadeniz ve Bursa civarında yaşayan, kumluk ve küçük ağaçlarla kaplı bölgelerde görülen, oldukça zehirli bir yılan türü.

boynuzlu gagalıgiller

İng. hornbills

Kuşlar (Aves) sınıfının, gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, gökkuzgunlar (Coraciae) alt takımından, ürkek, az dişli, çok büyük ve öne kıvrık gagalı, üst gagalarının dibinde boynuz gibi bir çıkıntı bulunan, baş ve boyunları yer yer çı...

boynuzlu kuş

İng. horned screamer

Kazsılar (Anseriformes) takımının giller (Palamedeidae) familyasından, 80 cm kadar uzunlukta, başında 10-15 cm kadar ince bir boynuz bulunan, Amazon ırmağı dolaylarında yaşayan bir tür.


İng. horn...

boynuzlu kuşgiller

İng. horned screamers

Kuşlar (Aves) sınıfının, kazsılar (Anseriformes) takımının, boynuzlu kuşlar (Palamedeae) alt takımından, gagaları yandan basık ve sivri, kanatları diken gibi bir çengel taşıyan türleri içine alan bir familya.

boynuzlu kuşlar

Alm. Wehrvögel

Kuşlar (Aves) sınıfının, karinalılar (Carinatae) bölümünün, kazsılar (Anseriformes) takımından, gagaları ve boyunları kısa, başlarında boynuz biçiminde bir çıkıntı olan, parmakları çengel şeklinde ve ucunda tırnaklar bulunan, kanatları yuvarl...

boynuzlu Mısır engereği

İng. horned viper

Pullu sürüngenler (Squamata) takımının, engerekgiller (Viperidae) familyasından, 50-75 cm kadar uzunlukta, gözlerinin iki yanında boynuz gibi iki çıkıntı bulunan, genellikle çöllerde yaşayan zehirli bir tür.



"boynuzlu karga" karakter analizi

  • boynuzlu karga, 14 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, a harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'o', 'y', 'n', 'u', 'z', 'l', 'u', ' ', 'k', 'a', 'r', 'g', 'a', şeklindedir.
  • boynuzlu karga kelimesinin tersten yazılışı ' agrak ulzunyob' diziliminde gösterilir.

(a,b,g,k,l,n,o,r,u,y,z) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

boynuzlukarga
Lat. Bucorvus abysinicus

(zooloji)

boynuzlu karga - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
b3
o2
y3
n1
u2
z4
l1
u2
k1
a1
r1
g5
a1
Toplam puan değeri27