boynuzlu Mısır engereği

boynuzlu Mısır engereği İng. horned viper

Pullu sürüngenler (Squamata) takımının, engerekgiller (Viperidae) familyasından, 50-75 cm kadar uzunlukta, gözlerinin iki yanında boynuz gibi iki çıkıntı bulunan, genellikle çöllerde yaşayan zehirli bir tür.


boynuzlu Mısır engereği İng. horned viper

(Cerastes cornutus): Pullu-sürüngenler (Squamata) takımının engerekgiller (Viperidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 50-75 cm. Gözlerinin iki yanında boynuz gibi iki çıkıntısı vardır. Zehirlidir. Çöllerde yaşar.


boynuzlu Mısır engereği ile benzer kelimeler

Akdeniz kum engereği

İng. sand viper

Pullu sürüngenler (Squamata) takımının, engerekgiller (Viperidae) familyasından, 65-95 cm kadar uzunlukta, Güney Avrupa ve Batı Asya'da yaşayan zehirli bir yılan.


İng. sand viper

(Vipera ammo...

Avrupa engereği

İng. viper

Pullu sürüngenler (Squamata) takımının, engerekgiller (Viperidae) familyasından, 65-75 cm kadar uzunlukta, Avrupa'da yaşayan çok zehirli bir tür.


İng. viper

(Vipera aspis): Pullu-sürüngenler (Squa...

çayır engereği

İng. Orsini's adder

Pullu sürüngenler (Squamata) takımının, engerekgiller (Viperidae) familyasından, 40-50 cm kadar uzunlukta, Avrupa'da yaşayan zehirli bir tür.


Alm. Orsinische Viper

(Vipera ursinii): Pullu...

Kafkas engereği

bk. siyah engerek

kum engereği

a. hay. b. Özellikle Balkanlarda görülen üçgen kafalı iri engerek (Vipera ammodytes).

boynuzlu

sf. 1. Boynuzu olan (hayvan). 2. mec. Karısının veya kadın yakınlarından birinin iffetsizliğine göz yuman (erkek): “Böyle kocalara her dilde derler.” -H. R. Gürpınar. 3. a. argo Troleybüs.

boynuzlu böce

Kabuklu sümüklü böcek.

boynuzlu engerek

Lat. Vipera ammodytes

Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) takımından, 90 cm kadar boyda, Trakya, Doğu Karadeniz ve Bursa civarında yaşayan, kumluk ve küçük ağaçlarla kaplı bölgelerde görülen, oldukça zehirli bir yılan türü.


"boynuzlu Mısır engereği" karakter analizi

  • boynuzlu Mısır engereği, 23 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'o', 'y', 'n', 'u', 'z', 'l', 'u', ' ', 'M', 'ı', 's', 'ı', 'r', ' ', 'e', 'n', 'g', 'e', 'r', 'e', 'ğ', 'i', şeklindedir.
  • boynuzlu Mısır engereği kelimesinin tersten yazılışı ' iğeregne rısıM ulzunyob' diziliminde gösterilir.