beyaz kas hastalığı

beyaz kas hastalığı İng. white muscle disease

Dünyanın birçok bölgesinde görülen, uzun süre ağılda tutulan ve yetersiz beslenen, fiziksel etkinliğe zorlanan veya çok fazla bakır içeren meralarda olatılan koyunlardaki E vitamini ve selenyumun, bazen de her ikisinin yetersizliği sonucu 1 günlükten 2 aylığa kadar veya daha ileri yaşlarda kuzularda salgınlar hâlinde görülen bir çeşit enzootik kas distrofisi, katı kuzu hastalığı, bükülmez kuzu hastalığı, E vitamini eksikliği.


beyaz kas hastalığı ile benzer kelimeler

beyaz kas

İng. white muscle

Az miktarda miyoglobin ve sitokrom içermesi sebebiyle soluk görünen bir tip iskelet kası. Mitokondri çok az olduğu için enerjisinin çoğunu glikolizden elde eder. Beyaz et.

beyaz kas telleri

İng. myocytus albus

anat. İskelet kaslarında morfolojik özelliklerindeki farklılıklara göre üç gruptan biri. Beyaz kas tellerinde miyoglobin miktarı azdır ve az sayıda kılcal damar bulunur.

kas gözesi telciği, kas hücresi tefciği

Fr. myofibrille

(zooloji)

kas kas

Köpekleri çiftleşmeye kışkırtmak için söylenir.

kas kas gülmek

Kahkaha ile gülmek

Beyaz benek hastalığı

Lat. White spot disease

Ichthyophthirius multifilis türü protozoonun balıkların derisinde beyaz benekler oluşturarak meydana getirdiği bir hastalık, İhtiyofitiriyus hastalığı, İhtiyofitiriyoz.

beyaz düve hastalığı

İng. white heifer disease

Daha çok Shorthorn ırkında olmak üzere beyaz donlu düvelerin vajinada kalıcı kızlık zarı bulunması ve döl yatağının segmental aplazisiyle belirgin doğuştan ve kalıtsal nedenlerle biçimlenen bir yapılış bozukluğu, kalıcı kızl...

beyaz karaciğer hastalığı

İng. white liver disease

Koyunlarda ve özellikle bir yaşından küçük kuzularda gelişme geriliği, anemi, karaciğer yağlanması, beynin beyaz maddesinde süngerimsi dejenerasyon, fotosensitizasyon ve sarılıkla belirgin kobalt veya B-12 vitamini yetersizliğinden ...


"beyaz kas hastalığı" karakter analizi

  • beyaz kas hastalığı, 19 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'e', 'y', 'a', 'z', ' ', 'k', 'a', 's', ' ', 'h', 'a', 's', 't', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • beyaz kas hastalığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılatsah sak zayeb' diziliminde gösterilir.