berber berbere benzer ama başın Allah´a emanet

berber berbere benzer ama başın Allah´a emanet

“kendisini uzman olarak gösteren her kişiye güvenilmemelidir, malınızı canınızı tehlikeye sokabilir” anlamında kullanılan bir söz.


berber berbere benzer ama başın Allah´a emanet ile benzer kelimeler

başın başı, başın da başı var

“toplum içinde hiç kimse başına buyruk değildir, başta bulunan her kişinin üstünde daha büyük bir baş vardır” anlamında kullanılan bir söz.

benzer üyeler, benzer terimler

Osm. müşabih hadler

(matematik)

Allah´a emanet

1) “Tanrı esirgesin” anlamında birini överken söylenen bir söz: Allah'a emanet, iyi çocuktur. 2) tutar yanı olmayan kimse veya nesne için şaka yollu söylenen bir söz.

Allah´a emanet ol (veya olun)

ayrılanın kalana söylediği bir esenleme sözü.

Allah bilir ama kul da sezer

“bir işin nasıl bir sonuç vereceğini ancak Tanrı bilir ama insan da kafasını kullanarak aşağı yukarı bir tahminde bulunur” anlamında kullanılan bir söz.

başını acemi berbere teslim eden, pamuğunu cebinden eksik etmez

“iş başına deneyimsiz yönetici getirenler, ondan kaynaklanan sıkıntı ve zararları çekmeye hazır olmalıdırlar” anlamında kullanılan bir söz.

Allah Allah!

1) şaşma veya can sıkıntısı anlatan bir ünlem: “ Köşedeki cılız erik ağacı böyle nasıl çiçeklenivermiş.” -A. İlhan. 2) Türk askerinin hücum narası: “Misilsiz Mehmetçiğin süngüsü ucunda Allah Allah diye bir ses ihtizaz eder.” -N. F. Kısakürek.

Allah (veya Allah´ı) var

“doğrusunu söylemek gerekirse” anlamında kullanılan bir söz: Allah var, böyle bir işi o yapmaz.


"berber berbere benzer ama başın Allah´a emanet" karakter analizi

  • berber berbere benzer ama başın Allah´a emanet, 46 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, t harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'e', 'r', 'b', 'e', 'r', ' ', 'b', 'e', 'r', 'b', 'e', 'r', 'e', ' ', 'b', 'e', 'n', 'z', 'e', 'r', ' ', 'a', 'm', 'a', ' ', 'b', 'a', 'ş', 'ı', 'n', ' ', 'A', 'l', 'l', 'a', 'h', '´', 'a', ' ', 'e', 'm', 'a', 'n', 'e', 't', şeklindedir.
  • berber berbere benzer ama başın Allah´a emanet kelimesinin tersten yazılışı ' tename a´hallA nışab ama rezneb erebreb rebreb' diziliminde gösterilir.