bembeyaz kesilmek (veya olmak)

bembeyaz kesilmek (veya olmak)

beklemediği bir durum karşısında beti benzi atmak.


bembeyaz kesilmek (veya olmak) ile benzer kelimeler

beti benzi atmak (veya solmak veya uçmak veya kül kesilmek veya kireç kesilmek)

herhangi bir sebeple kanı çekilip yüzü solmak, korkmak: “Baksana, beti benzi kül kesildi.” -H. R. Gürpınar. “Beti benzi atmış görevli, boş boş baktı çocuğun yüzüne ve kafasını salladı donuk bir ifadeyle.” -E. Şafak.

dünya gözüne zindan olmak (veya görünmek veya kesilmek)

büyük bir karamsarlık ve umutsuzluk içinde olmak.

bembeyaz

sf. (be'mbeyaz) 1. Çok beyaz, apak: “Kendisini son kez gördüğümde babamın saçları nasıl beyazsa ilk kez gördüğümde de dı.” -A. Ağaoğlu. 2. zf. Pırıl pırıl, apaçık bir biçimde: “Bütün İzmit bir leylak demeti gibi , gözlerinin önüne açıldı.” -A. İlha...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.

nefesi kesilmek (veya daralmak veya tutulmak)

1) güç soluk alacak duruma gelmek veya soluğu büsbütün durmak: “Nefesi daralıyor, yüzü kızarıyor, böğrüne bir ağrı giriyor ve yol ona gittikçe uzuyordu.” -M. Ş. Esendal. 2) mec. bunalmak, sıkılmak: “İki güzel filmin arkasından peş peşe on tane moloz film sıral...

barut kesilmek (veya olmak)

çok öfkelenmek.

başına balta kesilmek (veya olmak)

sürekli istemek, ısrar etmek, inat etmek: “Bir kere tadına varanlar, yine ondan ver diye başıma balta kesiliyorlar.” -H. R. Gürpınar.

başına bela olmak (veya kesilmek)

sıkıntı vermek, tedirgin etmek, musallat olmak: “Yazdığın mektuplar, yaptığın itiraflar, anlattığın sırlar cümleten başına bela olur sonradan.” -E. Şafak.


"bembeyaz kesilmek (veya olmak)" karakter analizi

  • bembeyaz kesilmek (veya olmak), 30 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'e', 'm', 'b', 'e', 'y', 'a', 'z', ' ', 'k', 'e', 's', 'i', 'l', 'm', 'e', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'o', 'l', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • bembeyaz kesilmek (veya olmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamlo ayev( kemlisek zayebmeb' diziliminde gösterilir.