Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri

Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri İng. West Highland White Terrier

İskoçya’dan köken alan, 19. yüzyılın ortalarında Cairn Teriyerin beyaz yavrularının ayrılıp kendi aralarında yetiştirmesi ve Dandie Dinmont, Scottish ve Skye Teriyer ile birleştirmesi sonucu geliştirilmiş, vücudu küçük, sağlam ve dayanıklı, kafatası hafifçe kubbeli, gözleri koyu renk ve parlak, kuyruğu ortalama 12–15 cm uzunluğunda, serbest biçimde taşınan ve kesilmeyen, ırka adını veren tüyleri çift tabakalı, beyaz renkte, düz ve uzun, ailesine bağlı, eğitimi kolay, oldukça sevecen ve son yıllarda pet olarak yetiştirilen, bekçi köpeği özelliği de gösteren köpek ırkı.


Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri ile benzer kelimeler

dağlık

sf. Birçok dağın bulunduğu, dağlarla kaplı (bölge): “Memleketimiz geniş kıyıları, göllük, bölgeleri ile çekici bir turist memleketi olabilir.” -N. Cumalı.


Dağlık

Bitlis ili, Kavakbaşı bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

kayaç bölgesi (doğal kayaç bölgesi)

İng. Pétrographical province

Belli bir yerbilim döneminde, kimyasal ve mineral bileşimleri, yapıları, dokuları ve sayıları bakımından magmasal kayaçları özdeş soydan olan doğal bölge.

Amerikan oyuncak teriyeri

İng. Toy Fox Terrier

Toy fox teriyer.

Amerikan pitbull teriyeri

İng. American Pit Bull Terrier

Pitbull.

Avustralya ipeksi teriyeri

İng. Australian Silky Terrier

İpeksi teriyer.

Avustralya teriyeri

İng. Australian Terrier

Avustralya’dan köken alan, İngiltere’den gelen kaba tüylü kısa bacaklı ırklar kullanılarak geliştirilmiş, Avustralya’nın bilinen ilk köpek ırkı olan, küçük, güçlü ve cesur, gövdesi alçak ve uzun, kuyruğu geleneksel olarak yarıdan dah...

Border teriyeri

İng. Border Terrier

İngiltere/İskoçya sınırından köken alan, İngiltere’nin en eski Teriyer ırklarından biri olduğu düşünülen, küçük yapılı, enerjik, dayanıklı ve güçlü, yetiştirildiği dağlık bölge koşullarından dolayı oldukça uzun mesafeler kat edebilen, he...

Boston teriyeri

İng. Boston Terrier

Amerika Birleşik Devletleri’nden köken alan, 19. yüzyılda İngiliz Buldoğu ile şimdi nesli tükenmiş Beyaz İngiliz Teriyer melezlerinin Fransız Buldoğu ile birleştirilmesi sonucu geliştirilen, günümüzde geçmiş dövüşkenliğini kaybetmiş müke...


"Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri" karakter analizi

  • Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri, 34 karakter ile yazılır.
  • B harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'B', 'a', 't', 'ı', ' ', 'B', 'ö', 'l', 'g', 'e', 's', 'i', ' ', 'D', 'a', 'ğ', 'l', 'ı', 'k', ' ', 'B', 'e', 'y', 'a', 'z', ' ', 'T', 'e', 'r', 'i', 'y', 'e', 'r', 'i', şeklindedir.
  • Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri kelimesinin tersten yazılışı ' ireyireT zayeB kılğaD iseglöB ıtaB' diziliminde gösterilir.