başarı göstermek (veya kazanmak)

başarı göstermek (veya kazanmak)

başarmak: “Arandığı, fikri sorulduğu, başarı kazandığı da oluyordu.” -R. H. Karay.


başarı göstermek (veya kazanmak) ile benzer kelimeler

ün almak (veya kazanmak veya salmak veya yapmak)

ünü herkesçe bilinmek ve her yerden duyulmak: “Dünyaca ün almış Mark Twain Derneğinin fahri üyeliğini aldığını duyunca...” -S. F. Abasıyanık. “Ramazan, sertliği, zulmü ile ün salmış bir kabadayı idi.” -H. E. Adıvar.

kalp (veya kalbini) kazanmak (veya fethetmek)

ince bir davranış veya güzel bir sözle birinin sevgisini kazanmak, ilgisini çekmek: “Hele düzmece şehzadenin kadife pantolonuyla sivri güzel çehresi derhâl kadının kalbini kazandı.” -R. N. Güntekin.

adres bırakmak (veya göstermek veya vermek)

arandığında bulunabileceği, oturduğu yeri bildirmek: “Kendisi, soracak olurlarsa Hayrettin Ağa'nın adresini vermesini söyledi.” -M. Yesari.

dünyanın kaç bucak (veya köşe) olduğunu göstermek (veya anlamak)

dünyada ne gibi güçlükler olduğunu bildirmek (veya anlamak), insanın başına neler gelebileceğini öğretmek veya öğrenmek.

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.

üstüme (veya üstümüze veya üstünüze) sağlık (veya iyilik sağlık veya şifalar)

1) “Tanrı esirgesin, üstümden uzak olsun” anlamında kullanılan bir iyi dilek sözü; 2) şaşma, şaşkınlık belirtmek için kullanılan bir söz; 3) kötü bir durumdan söz ederken konuşanın dinleyene söylediği iyi dilek sözü.


"başarı göstermek (veya kazanmak)" karakter analizi

  • başarı göstermek (veya kazanmak), 32 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'a', 'ş', 'a', 'r', 'ı', ' ', 'g', 'ö', 's', 't', 'e', 'r', 'm', 'e', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'k', 'a', 'z', 'a', 'n', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • başarı göstermek (veya kazanmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamnazak ayev( kemretsög ıraşab' diziliminde gösterilir.