Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu

Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu İng. Board of Sworn Bank Auditors

Bankalar Yasası'yla diğer yasaların bankalarla ilgili hükümlerinin uygulanmasını ve her türlü bankacılık işleminin denetimiyle, bankaların varlıkları, alacakları, öz kaynakları, borçları, kâr ve zarar hesapları arasındaki ilişki ve dengelerin, finansal yapıyı etkileyen tüm öğelerin tespit ve analiziyle uğraşan, para ve kredi sorunlarıyla ilgili her türlü inceleme ve araştırmayı yapmakla görevli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna bağlı denetim örgütü.


Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu ile benzer kelimeler

yeminli

sf. 1. Açıklamasını yemin ederek yapan: Yeminli tanık. 2. Bir şeyi yapmaya veya yapmamaya yemin etmiş kimse.


(< Ar. yemîn+li)

yeminli mali müşavir

Yeminli mali müşavirlik ruhsatı olan gerçek kişi.

yeminli mali müşavirlik

Serbest muhasebeci mali müşavirlik işlerini yapan ancak defter tutma, muhasebe bürosu açma veya ortak olma hakkı olmayan ve yasa kapsamında çıkartılan yönetmelik çerçevesinde gerçek ve tüzel kişilerin veya bunların teşebbüs ve işletmelerinin mali tablolarının ve bildirim belge...

yeminli mali müşavirlik ruhsatı

En az on yıl serbest muhasebeci mali müşavirlik yapma ve yeminli mali müşavirlik sınavını verme koşullarını yerine getirenlere veya meslek alınanda profesörlük ünvanını almış olanlara verilen belge.

bankalar birliği

İng. banks union

Bankalar arasındaki dayanışmanın sağlanılması, yersiz girişim ve yarışımların önlenilmesi amacıyla kurulan tüzelkişi durumundaki birlik.


Bankalar Birliği İng. The Bank Union

Bankacılığı geliş...

bankalar birlikteliği

İng. banking consortium

Bir ülkeye veya şirkete kredi sağlamak amacıyla aynı veya değişik ülkelerdeki bankaların oluşturduğu birlik.

bankalar hesabı

İng. bank account, checking account

Firmanın özel finans kurumlarındaki cari hesap ve kâr bakiyeli katılma hesapları toplamları ile yurtiçi ve yurtdışı bankalardaki vadesiz ve bir yıldan daha kısa süreli vadeli hesapların faizli bakiyeleri toplamlarının izl...

bankalar konsorsiyumu

bk. bankalar birlikteliği


"Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu" karakter analizi

  • Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu, 35 karakter ile yazılır.
  • B harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'B', 'a', 'n', 'k', 'a', 'l', 'a', 'r', ' ', 'Y', 'e', 'm', 'i', 'n', 'l', 'i', ' ', 'M', 'u', 'r', 'a', 'k', 'ı', 'p', 'l', 'a', 'r', 'ı', ' ', 'K', 'u', 'r', 'u', 'l', 'u', şeklindedir.
  • Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu kelimesinin tersten yazılışı ' uluruK ıralpıkaruM ilnimeY ralaknaB' diziliminde gösterilir.