bağırsak solucanı

bağırsak solucanı

a. hay. b. Ortalama 25 santimetre boyunda, insanların, özellikle çocukların bağırsaklarında asalak olarak yaşayan yuvarlak solucan, askarit.


bağırsak solucanı İng. large roundworm

Ortalama 25 cm. boyunda olup, insanların, özellikle çocukların bağırsak asalağı olarak sık sık rastlanan yuvarlak solucan; askarit, karın solucanı.


bağırsak solucanı İng. ascaris

İlkel solucanlar (Scolecida) dalının, yuvarlak solucanlar (Aschelminthes) sınıfının, iplik solucanları (Nematoda) takımından, insan ve domuzların ince bağırsaklarında asalak olarak yaşayan, 15-40 cm kadar uzunlukta olan, yumurtaların taşınması için ara konağı bulunmayan, pis besinle alınan yumurtalarla bulaşan bir tür. Askarit.


bağırsak solucanı İng. ascaris

(karşılık: askarit, Ascaris lumbricoides): İIkel-kurtlar (Scolecida) dalının yuvarlak-kurtlar (Aschelminthes) sınıfmin iplik-kurtIarı (Nematodes) takımından bir tür. İnsan ve domuzların ince bağırsaklarında-asılak olarak yaşar. Uzunluğu 15-40 cm. Lârvaların taşınması için ara konak gereksenmez. Pis besinle alınan yumurtalarla bulaşır.


bağırsak solucanı ile benzer kelimeler

bağırsak solucanı hastalığı

İng. ascariasis

Bağırsak solucanlarının vücuda yerleşmesi ve sancı, kusma, sürgün, oburluk, baş ağrısı, sinir bozukluğu, burun kaşıntısı, deri değişmeleri, kansızlık gibi değişik birçok belirtiyle ortaya çıkan hastalık.

güvercin bağırsak solucanı

Alm. Taubenspulwurm

16-37 mm. boyunda olup, güvercinlerin ince bağırsaklarında yaşayan ve yurdumuz güvercinlerinde sıkça rastlanan yuvarlaksolucan.

kedi bağırsak solucanı

İng. cat large roundworm

En çok 10 cm. uzunluğunda olup, kedigillerin, çok az oranda insan ve köpeğin ince bağırsağına yerleşen yuvarlak solucan.

tavuk bağırsak solucanı

Lat. Ascaridia galli

12 cm. yi bulan uzunluğuyla tavuk ince bağırsaklarının en büyük asalaklarından sayılan ve sırasında bağırsakları tıklım tıklım doldurabilen ipsi kurt.

bağırsak sıyırması, (bağırsak sıyrıntısı)

Bağırsak sancısı.

at kılı solucanı

İng. horsehair worm) 

Nematomorpha sınıfında bulunan helmint cinsi, kıl yılanları, Gordius.

at solucanı

İng. equine ascarid

Başta at olmak üzere bütün tektırnaklıların bağırsağına yerleşen, 40 santimetreye yakın uzunlukta, kalın, yuvarlaksolucan.

Bancroft solucanı

İng. filaria worm

Yuvarlak solucanlar (Aschelminthes) sınıfının iplik solucanları (Nematodes) takımından, erginleri insanların lenf bezleri ve lenf damarlarında yaşayan ve fil hastalığına sebep olan, larvaları, insanlara Culex cinsi kan emen sivrisineklerle...


"bağırsak solucanı" karakter analizi

  • bağırsak solucanı, 17 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'a', 'ğ', 'ı', 'r', 's', 'a', 'k', ' ', 's', 'o', 'l', 'u', 'c', 'a', 'n', 'ı', şeklindedir.
  • bağırsak solucanı kelimesinin tersten yazılışı ' ınaculos kasrığab' diziliminde gösterilir.