atlarda bacakların açısal bozuklukları

atlarda bacakların açısal bozuklukları İng. equine angular limb deformations

Taylarda, özellikle erken doğum, hipotiroidizm ve osteokondrozis gibi nedenlerle oluşan, çoğunlukla ön bilek, arka bilek ve topuk kemiklerinde eğrilikler ve eklemlerdeki açı bozuklukları. Genellikle ilk veya ikinci hafta içinde kendiliğinden iyileşir.


atlarda bacakların açısal bozuklukları ile benzer kelimeler

atlarda azotüri

İng. paralytic myoglobinuria

Felçli miyoglobinüri.

atlarda hava kesesi yangısı

İng. equine guttural pouch inflammation

Atlarda solunum sistemi enfeksiyonlarının yayılması sonucu biçimlenen divertikülüm tuba auditivaların yangısı. Kranyal sinirlere, damarlara, komşu kemiklere, orta kulağa, beyin ve atlantooksipital eklemlere yayılabili...

atlarda kalıtsal gece körlüğü

İng. equine hereditary night blindness

Appaloosa ırkı atlarda, retinada bir bozukluk olmaksızın biçimlenen, nedeni tam olarak bilinmeyen kalıtsal özellikte gece görme bozukluğu. Gün ışığında görme her zaman olmamakla birlikte normaldir, Appaloosa ...

ARCH bozuklukları

İng. ARCH disturbances

heteretop impuls teşkili bozuklukları

Alm. heteretope Reizbildungsstörungen

Sinüs düğümünden daha aşağıdaki ünitelerden meydana gelen uyarıların neden olduğu bozukluklar, paroksimal taşikardi, ekstrasistol, atriyal ve ventiküler titreme ve titreşimler biçiminde görülür.

impuls teşkili bozuklukları

Alm. Reizbildungsstörungen

İntrakardiyal uyarımların oluşumundaki bozukluklar.

kişilik bozuklukları

İng. personality disorder

(Ruh hastalıkları biliminde) Çıldırı ve sinirce gibi önemli bozuklukların dışında kalan, kişilik ve karaktere ilişkin uyum güçlükleri ve davranış yetersizlikleri.

kişilik örüntüsü bozuklukları

İng. personality pattern disturbance

Kişiliğin bütünlüğünde ve davranışlarda görülen, güç yaşam koşulları altında ruh hastalıklarına dönüşebilen sürekli bozukluklar.


"atlarda bacakların açısal bozuklukları" karakter analizi

  • atlarda bacakların açısal bozuklukları, 38 karakter ile yazılır.
  • a harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'a', 't', 'l', 'a', 'r', 'd', 'a', ' ', 'b', 'a', 'c', 'a', 'k', 'l', 'a', 'r', 'ı', 'n', ' ', 'a', 'ç', 'ı', 's', 'a', 'l', ' ', 'b', 'o', 'z', 'u', 'k', 'l', 'u', 'k', 'l', 'a', 'r', 'ı', şeklindedir.
  • atlarda bacakların açısal bozuklukları kelimesinin tersten yazılışı ' ıralkulkuzob lasıça nıralkacab adralta' diziliminde gösterilir.