anjiyotensin dönüştürücü enzim baskılayıcısı

anjiyotensin dönüştürücü enzim baskılayıcısı İng. ace inhibitor

Anjiyotensin I’i, güçlü bir damar daraltıcı etkiye sahip madde olan anjiyotensin II’ye dönüştüren enzimi engelleyen madde.


anjiyotensin dönüştürücü enzim baskılayıcısı ile benzer kelimeler

anjiyotensin dönüştürücü enzim

İng. angiotensin converting enzyme

Büyük oranda akciğerlerde bulunan ve anjiyotensin I’i, güçlü damar büzücü etkiye sahip olan anjiyotensin II’ye dönüştüren enzim.

enzim baskılayıcısı

İng. enzyme inhibitor

İlaç metabolizmasında görevli bazı enzimlerin üretimini azaltarak veya yıkımlanmalarını artırarak bu enzimlerin substratı durumundaki ilaçların biyotransformasyonunun yavaşlamasına neden olan simetidin ve kloramfenikol gibi bileşikler....

anjiyotensin

İng. angiotensin

Böbreklerden salgılanan renin enziminin, plazma proteinlerinden alfa-2 globulinde bulunan ojen üzerine etkisi sonucu oluşan, güçlü damar daraltıcı etkiye sahip ve merkezî sinir sisteminde uyarıya neden olan polipeptit yapısında maddeler.

anjiyotensin I

İng. angiotensinI

Kan basıncının artırılmasında görevli renin-anjiyotensin mekanizmasının bir bölümünü oluşturan, anjiyotensinojenden biçimlenen protein yapılı bir molekül.

anjiyotensin II

İng. angiotensinII

Anjiyotensin dönüştürücü enzim tarafından anjiyotensin I’den oluşan, damar büzücü özelliğiyle çevresel damar direncini artıran, adrenal kabuktan aldosteron oluşumu ve salınımını artıran ayrıca, kan basıncını da artırarak renin-anjiyotensi...

renin-anjiyotensin sistemi

İng. renin angiotensin system

Böbrek üstü bezi kabuğunun zona glomeruloza bölgesinden aldosteronun salgılanmasını düzenleyen enzim sistemi.

asetilkolinesteraz baskılayıcısı

İng. acetylcholinesterase inhibitor

Asetilkolinesteraz enzimine değişik biçimlerde bağlanarak onu etkisiz duruma getiren organik fosforlu insektisitler gibi bileşikler.

proteaz baskılayıcısı

İng. protease inhibitor

Virüsün yaşam siklusunun ileri döneminde viral proteinlerin çevirisi basamağında meydana gelen, düzenleyici ve yapısal proteinlerin çeviri sonrası modifikasyonla etkin proteinlere dönüştürülmesini sağlayan viral aspartat polimerazı b...


"anjiyotensin dönüştürücü enzim baskılayıcısı" karakter analizi

  • anjiyotensin dönüştürücü enzim baskılayıcısı, 44 karakter ile yazılır.
  • a harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'a', 'n', 'j', 'i', 'y', 'o', 't', 'e', 'n', 's', 'i', 'n', ' ', 'd', 'ö', 'n', 'ü', 'ş', 't', 'ü', 'r', 'ü', 'c', 'ü', ' ', 'e', 'n', 'z', 'i', 'm', ' ', 'b', 'a', 's', 'k', 'ı', 'l', 'a', 'y', 'ı', 'c', 'ı', 's', 'ı', şeklindedir.
  • anjiyotensin dönüştürücü enzim baskılayıcısı kelimesinin tersten yazılışı ' ısıcıyalıksab mizne ücürütşünöd nisnetoyijna' diziliminde gösterilir.