açık pastörizasyon
Çift cidarlı kazanlarda sütün 62.8 oCde 30 dakika süreyle ısıtılması işlemi.
açık pastörizasyon ile benzer kelimeler
çabuk pastörizasyonİng. high temperature short time pasteurizationSüt ve süt ürünlerinin pastörizasyonu için 71-74 oC de 15-40 saniye uygulanan ısıl işlem, yüksek sıcaklık kısa zaman pastörizasyonu, HTST. |
devamlı pastörizasyonİng. low temperature long time pasteurizationYavaş pastörizasyon. |
pastörizasyonFr. pasteurisationa. Süt, bira, meyve suyu vb. maddelerin bozulmasına yol açacak mikroorganizmaların yok edilmesi için özel aletlerde 75 °C'ye kadar ısıtılıp birdenbire soğutulması yoluyla uygulanan işlem. <... |
ultra-pastörizasyonİng. ultra - pasteurizationPatojen mikroorganizmaların yıkımlanması amacıyla süt veya süt ürünlerinin 89-100 oC de uygun bir süre ısıtılması işlemi. |
yavaş pastörizasyonİng. low temperature long time pasteurizationSütün 63-65 oCde, 15-30 dakika süreyle tutulup hemen 5oCye soğutulmasından ibaret ısıl işlem, devamlı pastörizasyon, düşük sıcaklık uzun zaman pastörizasyonu, LTLT. |
açık açıkzf. 1. Saklamaksızın: Açık açık anlattı. 2. Bütün ayrıntılarıyla. 3. İçtenlikle. |
ağzı açık (veya bir karış açık) kalmakçok şaşırmak, şaşakalmak: Başımı kaldırıp yukarı bakınca şaşkınlıktan ağzım açık kalıyor. -A. Ümit. |
aç açık kalmakyoksulluk içinde, evsiz barksız kalmak. |
"açık pastörizasyon" karakter analizi
- açık pastörizasyon, 18 karakter ile yazılır.
- a harfi ile başlar, n harfi ile biter.
Karakter dağılımı
- 'a', 'ç', 'ı', 'k', ' ', 'p', 'a', 's', 't', 'ö', 'r', 'i', 'z', 'a', 's', 'y', 'o', 'n', şeklindedir.
- açık pastörizasyon kelimesinin tersten yazılışı ' noysazirötsap kıça' diziliminde gösterilir.