(herhangi bir şeyi) şekle sokmak (veya koymak)

(herhangi bir şeyi) şekle sokmak (veya koymak)

1) uygun bir biçime girmesini sağlamak; 2) herhangi bir biçimde sonuca ulaştırmak.


(herhangi bir şeyi) şekle sokmak (veya koymak) ile benzer kelimeler

(bir şeyi veya bir şeye) nişan koymak

ileride tanıyabilmek veya ölçebilmek için bir şeyin durumunu, onun herhangi bir özelliğini akılda tutmak veya iz bırakmak: Dönüşte yolumuzu şaşırmamak için şu çifte kavakları nişan koymuştuk.

(herhangi bir şeyi) sokakta bulmamak

herhangi bir şeyi değerli ve önemli bulmak: “Ben böyle şeye gelemem efendim... Ben canımı sokakta bulmadım efendim.” -R. N. Güntekin.

düzen vermek (veya düzene koymak veya düzene sokmak)

1) düzenlemek, dağınıklıktan kurtarmak: “Onun kendi yaşayışına yeni bir düzen vermesi gerekiyordu.” -T. Buğra. “Yatak odasını düzene sokmakla meşguldü.” -R. H. Karay. 2) akort etmek: “Şu sazıma bir düzen ver.” -Âşık Ali İzzet.

(bir şeyi) rafa koymak (veya kaldırmak)

savsamak, artık üstünde durmamak, ihmal etmek: “Anayasayı rafa kaldırarak keyfî, gelişigüzel sınırlar çizmeye kalkışmak, bu yaygaraları koparanların başlıca özelliğidir.” -N. Cumalı.

çomak sokmak (veya koymak)

bir işi aksatan, engelleyen davranışta bulunmak.

elini taşın altına koymak (veya sokmak)

bir konuda sorumluluk üstlenmek.

kulağına koymak (veya sokmak)

bir duruma veya söze hazırlamak için önceden kısaca anlatmak, düşünce aşılamak, telkin etmek: “Bunu Bayram ağanın kulağına koydular.” -H. E. Adıvar.

kundak sokmak (veya koymak)

1) yangın çıkarmak için bir yere tutuşmuş yağlı bez parçası koymak; 2) mec. ara bozacak bir söz söylemek veya böyle bir davranışta bulunmak.


"(herhangi bir şeyi) şekle sokmak (veya koymak)" karakter analizi

  • (herhangi bir şeyi) şekle sokmak (veya koymak), 46 karakter ile yazılır.
  • ( harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • '(', 'h', 'e', 'r', 'h', 'a', 'n', 'g', 'i', ' ', 'b', 'i', 'r', ' ', 'ş', 'e', 'y', 'i', ')', ' ', 'ş', 'e', 'k', 'l', 'e', ' ', 's', 'o', 'k', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'k', 'o', 'y', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • (herhangi bir şeyi) şekle sokmak (veya koymak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamyok ayev( kamkos elkeş )iyeş rib ignahreh(' diziliminde gösterilir.