yüreğini boşaltmak (veya dökmek)

yüreğini boşaltmak (veya dökmek)

derdini, üzüntüsünü anlatarak hafiflemek.


yüreğini boşaltmak (veya dökmek) ile benzer kelimeler

yüreğini hoplatmak (veya oynatmak veya kaldırmak)

heyecanlandırmak.

yüreğini eritmek (veya sızlatmak)

çok üzmek.

kurdunu (veya kurtlarını) dökmek (veya kırmak)

çoktan beri özlediği bir şeyi bol bol yapıp hevesini almak: “Daha sonra Paris'te kurtlarını dökmeye gelen her milletten insanlara rastladık.” -B. R. Eyuboğlu.

soğuk ter dökmek (veya basmak veya boşanmak)

korkmak, heyecanlanmak, bunalmak, gerilmek: “Safinaz kardeşini düşününce soğuk ter döktü.” -H. E. Adıvar. “Hele ansızın alnını, bıyıklarının dibini ve ensesini basan soğuk ter, sinsi bir ölüm korkusunu içine yılan gibi akıtıyor.” -A. İlhan. “Elleri ayakları b...

boşaltmak

(-i) 1. Boş duruma getirmek: “Bu durum, ister istemez evi doldurup boşaltanlarda da kısıntı yapmamızı gerektiriyordu.” -A. Ağaoğlu. 2. (-i, -e) Dökmek, boca etmek: “Tavşankanı çayı ince belli çay bardağına boşalttı.” -H. Taner. 3. (nsz) Bir ...

depoyu boşaltmak

İng. unspike

içini boşaltmak

1) sıkıntı ve derdini söylemek: “Psikanalistler, insanı nasıl itiraf ettirerek suretiyle tedavi ederlerse, sanat eserleri de aşağı yukarı aynı rolü oynarlar.” -M. Kaplan. 2) öfkesini açığa vurmak; 3) banka, şirket vb.ni yasal görüntü verip soymak.

safra boşaltmak

den. deniz aracına yüklenen safra dışarı atılmak, çıkarılmak.


"yüreğini boşaltmak (veya dökmek)" karakter analizi

  • yüreğini boşaltmak (veya dökmek), 32 karakter ile yazılır.
  • y harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'y', 'ü', 'r', 'e', 'ğ', 'i', 'n', 'i', ' ', 'b', 'o', 'ş', 'a', 'l', 't', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'd', 'ö', 'k', 'm', 'e', 'k', ')', şeklindedir.
  • yüreğini boşaltmak (veya dökmek) kelimesinin tersten yazılışı ' )kemköd ayev( kamtlaşob iniğerüy' diziliminde gösterilir.