Yatırım Anlaşmazlıkları için Uluslararası Çözüm Merkezi

Yatırım Anlaşmazlıkları için Uluslararası Çözüm Merkezi

bk. Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi


Yatırım Anlaşmazlıkları için Uluslararası Çözüm Merkezi ile benzer kelimeler

Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi

İng. International Center of the Settlement of Investment Disputes, ICSID

Ev sahibi ülkelerle yabancı yatırımcılar arasında çıkabilecek anlaşmazlıkların çözümünde, 1966 yılında kurulan ve Dünya Bankası grubu içinde yeralan merkez. Taraflar sözkonusu merkeze...

iş anlaşmazlıkları

İng. labour conflicts, disputes

Uygulanılmakta olan iş koşullarının tümü ya da bir kaçının niteliği, yönetmi ve benzeri nedenlerle işçi ve işvereni doğrudan doğruya ve karşılıklı olarak ilgilendiren işlemlerde her iki yan arasında ortaya çıkan anlaşmazlık.<...

yüzey için eğrilik merkezi

İng. centre of curvature of a surface

Bir M yüzeyinin bir P noktasındaki iki parametre eğrisinin eğrilik merkezleri aynı ise bu noktaya M 'nin P 'deki eğrilik merkezi denir.

Uluslararası Ticaret Merkezi

İng. International Trade Center, ITC

Gelişmekte olan ülkelerde dış ticaretin geliştirilmesini sağlamak ve bu ülkelerdeki şirketlerin uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla 1964 yılında kurulan ve Dünya Ticaret Örgütü ile Birleşmiş Milletler Ticaret v...

ağlama ölü için, ağla deli için

“yakınlarından biri ölenin acısı zamanla küllenir ancak bir yakını deli olanın acısı hiçbir zaman dinmez” anlamında kullanılan bir söz.

derede tarla sel için, tepede harman yel için

“elden çıkarmak istemediğimiz şeyleri tehlikeye açık durumlardan uzak tutmalıyız” anlamında kullanılan bir söz.

hasta ol benim için, öleyim senin için

“kişi kendisi için bir fedakârlıkta bulunan kimseye karşı sırası geldiğinde daha büyük fedakârlıkta bulunur” anlamında kullanılan bir söz.

için için

zf. 1. İçinden, açığa vuramayarak, gizli gizli: “Loş odayı sadece bir mum aydınlatıyor ve en karanlık köşede zavallı bir kız ağlıyordu.” -İ. O. Anar. 2. Yavaş yavaş: “Dördü de buna inanmak istiyor hatta inanıyorlardı.” -T. Buğra.


"Yatırım Anlaşmazlıkları için Uluslararası Çözüm Merkezi" karakter analizi

  • Yatırım Anlaşmazlıkları için Uluslararası Çözüm Merkezi, 55 karakter ile yazılır.
  • Y harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'Y', 'a', 't', 'ı', 'r', 'ı', 'm', ' ', 'A', 'n', 'l', 'a', 'ş', 'm', 'a', 'z', 'l', 'ı', 'k', 'l', 'a', 'r', 'ı', ' ', 'i', 'ç', 'i', 'n', ' ', 'U', 'l', 'u', 's', 'l', 'a', 'r', 'a', 'r', 'a', 's', 'ı', ' ', 'Ç', 'ö', 'z', 'ü', 'm', ' ', 'M', 'e', 'r', 'k', 'e', 'z', 'i', şeklindedir.
  • Yatırım Anlaşmazlıkları için Uluslararası Çözüm Merkezi kelimesinin tersten yazılışı ' izekreM müzöÇ ısararalsulU niçi ıralkılzamşalnA mırıtaY' diziliminde gösterilir.