yaban domuzu

yaban domuzu

a. hay. b. Domuzgillerden, domuzdan iri, bağ ve bahçelere zarar veren saldırgan, yabani bir hayvan (Sus scrofa): “Yoksa bu tozu dumana katarak yaralı yaban domuzu gibi kaçan canavara yetişmek tıknefes lalanın kârı değildi.” -R. N. Güntekin.


yaban domuzu İng. wild boar

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, domuzgiller (Suidae) familyasından, 150 cm kadar uzunlukta, 25 cm kadar kuyruğu olan, kuvvetli vücutlu ve kısa bacaklı, tüyleri kül rengi, köpek dişleri dışa doğru uzamış, evcil domuzun atası olarak kabul edilen, Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'da ormanlık ve bataklık yerlerde toplu hâlde yaşayan bir tür.


yaban domuzu Fr. sanglier d'Europe

(zooloji)


yaban domuzu İng. wild boar

(Sus scrofa), Çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının domuzgiller (Suidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 150, kuyruğu 25 cm. Kuvvetli vücutlu ve kısa bacaklıdır. Kaba olan tüyleri külrengindedir. Köpek dişleri dışa doğru uzamıştır. Evcil domuzun atasıdır. Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asyada ormanlık ve bataklık yerlerde toplu halde yaşar.


yaban domuzu ile benzer kelimeler

yaban yazı, (yazı yaban)

Kır, ova, sahra.

yaban yer, (yaban yeri)

Çöl, kır.

Afrika domuzu

a. hay. b. Çift parmaklılardan, kalın derili, Afrika'da yaşayan ve yaban domuzuna benzeyen bir hayvan (Phacochoerus aethiopicus).

Amerikan Landrace domuzu

İng. American Landrace Pork

Danimarka’da geliştirilmiş, bu ırkın geliştirilmesine yaklaşık olarak 1895 yılında başlanmış, daha sonra İngiltere yerli ırklarıyla, büyük beyaz domuz ırkının melezlenmesiyle sonuçlanmış, beyaz uzun vücut yapısına sahip, vücudunu...

Chesterbeyaz domuzu

İng. Chester White Pork

Pensilvanya’nın Chester şehrinden köken alan, dolayısıyla da adını buradan alan, anaç ve kombine verimli, bütün vücut beyaz renkte, kulaklar geniş ve yüze doğru sarkık, dayanıklı ve kuvvetli vücut yapısına sahip domuz ırkı.

düğmeli Afrika domuzu

İng. warthog

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, domuzgiller (Suidae) familyasından, 160 cm kadar uzunlukta, yüzünde siğile benzeyen iki çift kaba çıkıntı bulunan, köpek dişleri yanlara doğru gelişmiş, Kuzey Afrika'da yaşayan bir tür.


Fengjing domuzu

İng. Fengjing pork

Amerika’da ortaya çıkmış olan, aslen Çin’den köken alan, Çin’e ait olan ırklarda görüldüğü gibi bu ırkta da düşük büyüme ve yağ oranına sahip olmasına karşın oldukça iyi et lezzetine sahip, bazı hastalıklara karşı oldukça dayanıklı ve faz...

Filipin yerli domuzu

İng. Philippine Native Pork

Ya siyah renkte veya yalnızca karın kısmı beyaz, vücudun geri kalan kısmı siyah olan iki varyetesi bulunan; Ilocos ve Jalajala. Berkjala, Diani, Kaman, Koronadel ve Libton ırkları ...


"yaban domuzu" karakter analizi

  • yaban domuzu, 12 karakter ile yazılır.
  • y harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'y', 'a', 'b', 'a', 'n', ' ', 'd', 'o', 'm', 'u', 'z', 'u', şeklindedir.
  • yaban domuzu kelimesinin tersten yazılışı ' uzumod nabay' diziliminde gösterilir.

(a,b,d,m,n,o,u,y,z) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

yaban maydanozu

a. bit. b. Baldıranın maydanoza benzeyen bazı türlerine verilen ad.

mozubuyduran

Güneybatıdan esen soğuk yel.

boynuz maddesi

bk. keratin

yaban domuzu - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
y3
a1
b3
a1
n1
d3
o2
m2
u2
z4
u2
Toplam puan değeri24