vajinal tablet

vajinal tablet İng. globul

Vajinaya uygulanmak için hazırlanmış zeytin biçiminde, normal ısıda katı ama vücut ısısında eriyen bir ilaç biçimi, ovül.


vajinal tablet ile benzer kelimeler

bağırsak kaplamalı tablet

İng. enteric tablet

Mide suyunda pepsin veya asit etkisi altında parçalanan veya mide mukozasını tahriş eden ilaçların, mide ortamında ayrışmayan fakat bağırsakta çözünüp ortadan kalkan, keratin, jelatin ve stearat türevleriyle kaplanmış biçimde hazırlanmış...

çikolata kaplamalı tablet

İng. chocolate covered tablet

Tabletlerin yapısında bulunan etkin veya yardımcı maddeleri havanın nem ve rutubetinden korumak ya da bunlara ait kötü tat veya kokuyu maskelemek için hazırlanmış tablet.

dikme tablet

İng. propped tablet

Özel aletler yardımıyla enjekte edilerek veya deride yapılan küçük bir kesikten sonra deri altına uygulanabilen, genellikle hormon içeren ve sıkıştırılmış, silastik kauçuk ve polilastik tiplerinde hazırlanan küçük bir tablet çeşidi, pele...

film kaplı tablet

İng. film covered tablet

Tabletlerin, kendi ağırlıklarının % 2-3 kadarını oluşturan povidon, metil veya etilselüloz gibi maddelerle kaplanmış durumu.

kil tablet

İng. clay tablet

Üzerinde çivi yazısı ile yazılmış bilgi bulunan, çoğu kez dışında da, içindeki bilgiyle ilgili ad, özet ya da benzeri bilgi yazılı koruyucu kabı olan kilden yapılmış tablet.

şeker kaplamalı tablet

İng. sugar covered tablet

Havanın neminden, etkin veya yardımcı maddelerin kötü tadını veya dokusunu maskelemek için renkli veya renksiz şekerlerle kaplanarak hazırlanmış tablet.

tablet

Fr. te

a. 1. Düz ve yassı biçimli, çiğnenecek veya yutulacak madde: İlaç i. Nane şekeri i. 2. tar. Eski medeniyetlerden kalma, pişmiş veya güneşte kurutulmuş kilden yapılmış, üzerinde çivi yazısı ile metin yazılı belge.


...

vajinal histerektomi

İng. vaginal hysterectomy

Döl yatağının vajinal yolla uzaklaştırılması, kesilip alınması.


"vajinal tablet" karakter analizi

  • vajinal tablet, 14 karakter ile yazılır.
  • v harfi ile başlar, t harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'v', 'a', 'j', 'i', 'n', 'a', 'l', ' ', 't', 'a', 'b', 'l', 'e', 't', şeklindedir.
  • vajinal tablet kelimesinin tersten yazılışı ' telbat lanijav' diziliminde gösterilir.

vajinal tablet - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
v7
a1
j10
i1
n1
a1
l1
t1
a1
b3
l1
e1
t1
Toplam puan değeri30