üremik akciğer yangısı

üremik akciğer yangısı İng. uremic pneumonia

Üreminin son dönemlerinde oluşan, yangısal reaksiyonun oldukça az, alveollerde fibrinden zengin ödemle birlikte düz kas ve bağ doku ipliklerinin dejenerasyonu ve kireçlenmesiyle belirgin akciğer yangısı.


üremik akciğer yangısı ile benzer kelimeler

üremik ağız yangısı

İng. uremic stomatitis

Köpeklerde ve daha az olarak da kedilerde kronik böbrek yetersizliğine bağlı üremi olgularında oluşan kötü kokulu, kirli grimsi-esmer renkte ülserlerle belirgin ağız yangısı.

üremik mide yangısı

İng. uremic gastritis

Böbrek yetmezliğine bağlı olarak kanda üre miktarının artması ve sindirim sisteminde bulunan üreaz üreten bakterilerin üreyi irkiltici özellikteki amonyağa dönüştürmelerinden kaynaklanan, midede ödem, konjesyon ve mukozada kireçlenmeyl...

atipik akciğer yangısı

İng. atypical pneumonia

Akut yangı hücrelerinin görülmediği, eozinofil lökositlerin, ödem sıvısının veya hıyalin zarların varlığıyla belirgin akciğer yangısı. Hayvanlarda en belirgin olarak sığırların atipik interstisyel pnömonilerinde görülür.

embolik akciğer yangısı

İng. embolic pneumonia

Dolaşımdaki bakteri ve parazitlerin kan yoluyla akciğere ulaşmasıyla biçimlenen akciğer yangısı.

fibrinli akciğer yangısı

İng. fibrinous pneumonia

Yangısal eksudat içerisinde fibrin bulunmasıyla, loplardan en az birinin büyük bir bölümünü etkilenmesi ve genellikle göğüs zarında yapışmalarla belirgin akciğer yangısı, lober pnömoni, krupöz pnömoni, fibrinöz akciğer yangısı.

fibrinöz akciğer yangısı

İng. fibrinous pneumonia

Fibrinli akciğer yangısı.

granülomlu akciğer yangısı

İng. granulomatous pneumonia

Granülom oluşumuyla belirgin, sıklıkla tüberküloz ve akciğer mantar enfeksiyonlarında oluşan, kronik ve yavaş seyirli akciğer yangısı.

hipostatik akciğer yangısı

İng. hypostatic pneumonia

Kronik hasta veya yatalak hayvanların yanal pozisyonda uzun süre boylu boyunca yatmaları ve kanın akciğerlerde göllenmesinden kaynaklanan akciğer yangısı.


"üremik akciğer yangısı" karakter analizi

  • üremik akciğer yangısı, 22 karakter ile yazılır.
  • ü harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ü', 'r', 'e', 'm', 'i', 'k', ' ', 'a', 'k', 'c', 'i', 'ğ', 'e', 'r', ' ', 'y', 'a', 'n', 'g', 'ı', 's', 'ı', şeklindedir.
  • üremik akciğer yangısı kelimesinin tersten yazılışı ' ısıgnay reğicka kimerü' diziliminde gösterilir.