ucu bucağı yok (veya kayıp)

ucu bucağı yok (veya kayıp)

başı sonu olmayan, sınırsız, sonsuz: “Nevin, içinde ucu bucağı kayıp bir boşluk duydu.” -S. F. Abasıyanık. “Bir ucu yok, bucağı yok harabedeydim / Soğuk mehtap karanlığa kefen sarardı.” -E. B. Koryürek.


ucu bucağı yok (veya kayıp) ile benzer kelimeler

ucu bucağı olmamak (veya görünmemek)

başı sonu olmamak: “Ucu bucağı görünmeyen okyanusların karanlık dalgaları üzerinde avare yüzen bir çöp gibi yalnız.” -P. Safa.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

ucu bucağı

Göz alabildiğince.

zerresi (veya zerre kadar eseri) kalmamak (veya olmamak veya yok)

hiç bulunmamak, tükenmek, yok olmak: “Bazen o muammalı hâl tamamen üstünden kalkıyor, zerre kadar eseri kalmıyor.” -S. M. Alus.

cehennemin bucağı (veya dibi)

çok uzak yer: “Var git de ne hâlin varsa gör! Cehennemin dibine kadar yolun var!” -N. Hikmet. “... inerseniz çok büyük sevaba girmiş olursunuz. Yoksa bilirsiniz ki ben, cehennemin bucağı olsa giderim...” -O. C. Kaygılı.

altta yok üstte yok

yoksul, fakir.

fol yok yumurta yok

bir konu ile ilgili ortada hiçbir belirti olmadığı hâlde varmış gibi bir kuşkuya düşüldüğünde kullanılan bir söz: “Kız kardeşi ile Mahir daha ortada ken gelin güveyi olmuşlar.” -H. R. Gürpınar.

od yok ocak yok

çok yoksul.


"ucu bucağı yok (veya kayıp)" karakter analizi

  • ucu bucağı yok (veya kayıp), 27 karakter ile yazılır.
  • u harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'u', 'c', 'u', ' ', 'b', 'u', 'c', 'a', 'ğ', 'ı', ' ', 'y', 'o', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'k', 'a', 'y', 'ı', 'p', ')', şeklindedir.
  • ucu bucağı yok (veya kayıp) kelimesinin tersten yazılışı ' )pıyak ayev( koy ığacub ucu' diziliminde gösterilir.