turunçgil çekirdeği pres küspesi

turunçgil çekirdeği pres küspesi İng. citrus kernel press cake

Portakal ve greyfurt gibi turunçgillerin çekirdeklerinin mekanik basınç suretiyle yağının çoğu alındıktan sonra ele geçen ürün.


turunçgil çekirdeği pres küspesi ile benzer kelimeler

keten tohumu pres küspesi

İng. flaxseed press meal

Keten tohumundan mekanik özütleme işlemi yardımıyla yağın çoğu alındıktan sonra kalan cips veya kalıpların öğütülmesiyle elde edilen, % 10'dan fazla ham selüloz içermeyen bir ürün, zeyrek pres küspesi.

pamuk tohumu pres küspesi

İng. cottonseed pres meal

Pamuk tohumundan yağın çoğunun bir mekanik özütleme (pres) yoluyla ayrılmasından sonra ele geçen kalıbın, ince öğütülmesinden elde edilen en az % 36 ham protein içermesi gereken bir ürün.

soya pres küspesi

İng. soy press cake

Soya tohumlarından yağın çoğu mekanik özütleme işlemi yoluyla alındıktan sonraki kalıp veya çipslerin öğütülmesiyle elde edilen, % 7'den daha fazla ham selüloz içermemesi gereken ürün.

zeyrek pres küspesi

İng. flaxseed press meal

Keten tohumu pres küspesi.

kurutulmuş turunçgil posası

İng. dried citrus pulp

Turunçgil familyası meyvelerinin kabuklarının, iç kısımlarının, kalıntılarının ve bazen ıskarta meyvelerin doğranıp kurutulmasıyla elde edilen çeşidi veya cinsine göre adlandırılan yan ürün.

turunçgil kırmızı örümceği

İng. citrus red spider

Yalnız turunçgiller üzerinde yaşayan ve yılda 10-15 kuşak üreyebilen minik eklembacaklı.

turunçgil kök solucanı

İng. citrus root nematode

Turunçgil köklerine yerleşerek, yaprakların sararmasına ve meyve dökümüne, bulaşmanın yoğun olduğu yıllarda ağaçların büsbütün kurumasına yol açan küçük iplikkurdu.

turunçgil melası

İng. citrus molasses

Kurutulmuş turunçgil posası fabrikasyonundan elde edilen ve suyu kısmen uzaklaştırılmış olan ve en az % 45 toplam şeker içeren bir yan ürün.


"turunçgil çekirdeği pres küspesi" karakter analizi

  • turunçgil çekirdeği pres küspesi, 32 karakter ile yazılır.
  • t harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 't', 'u', 'r', 'u', 'n', 'ç', 'g', 'i', 'l', ' ', 'ç', 'e', 'k', 'i', 'r', 'd', 'e', 'ğ', 'i', ' ', 'p', 'r', 'e', 's', ' ', 'k', 'ü', 's', 'p', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • turunçgil çekirdeği pres küspesi kelimesinin tersten yazılışı ' isepsük serp iğedrikeç ligçnurut' diziliminde gösterilir.