ticareti saptırıcı etki

ticareti saptırıcı etki İng. trade diversion effect

Gümrük birliği oluştuğunda en verimli üretici ülkenin birlik dışında kalması durumunda birlik dışı ülkeye ortak gümrük tarifesi uygulanması nedeniyle birlik içindeki ülkelerde söz konusu malın fiyatının, birlik dışındaki ülkeye göre daha düşük kalmasına bağlı olarak ticaretin birlik dışı ülkeden birlik içine kayması.


ticareti saptırıcı etki ile benzer kelimeler

saptırıcı etki

İng. biasing effect

Bir gözlem ya da ölçme durumunda korku, çekinme, yanlış anlama, olumlu görüntü yaratma eğilimi, bastırıcı ve koşullayıcı toplumsal kurallar ve durumsal etkenler gibi gözlemleri ya da ölçümleri saptırabilecek nedenlerden her biri.

saptırıcı

a. 1. Saptıran, sapmaya yol açan, sapmaya sebep olan kimse. 2. tic. İleride doğabilecek fiyat dalgalanmalarından yararlanarak gelir sağlama, spekülatif.


İng. baffle plate

Susturucu içinde gazların akışını yönlend...

saptırıcı bölme

İng. deflector brattice

arakazanç ticareti

İng. carry trade

Faiz oranlarının düşük olduğu ülkenin para biriminden borçlanarak, faiz oranlarının yüksek olduğu ülkede o ülke ulusal parasına dönüştürülüp ödünç verilerek iki ülke arasındaki faiz farkından, faiz kur makası da dikkate alınarak, kazanç eld...

bavul ticareti

a. Gümrüksüz ve vergisiz ithaline izin verilen eşyayı yabancı ülkelerden satın alıp bavul veya çantalarla sınırdan geçirerek iç piyasada değerlendirme işi.


İng. shuttle trade

Ülke dışındaki yerleşiklerin ve yurt dışında...

dışarıda işleme ticareti

İng. outward processing trade

Sözleşmeyi yapan işletmenin, sözleşme yaptığı işletmeye imalat sürecinin belli bir aşamasını geçici olarak devretmesi işlemi olup, sözleşmecinin sözleşen firmaya girdi sağlama zorunluluğunun olmadığı bir üretim ve ticaret biçim...

içerden öğrenenlerin ticareti

İng. insider trading

Taşınır değerler piyasasında içerden bilgiye ulaşanların, kâr elde etme veya zarardan korunma amacıyla yaptıkları alım satım işlemleri.

içeridekilerin ticareti

bk. içerden öğrenenlerin ticareti


"ticareti saptırıcı etki" karakter analizi

  • ticareti saptırıcı etki, 23 karakter ile yazılır.
  • t harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 't', 'i', 'c', 'a', 'r', 'e', 't', 'i', ' ', 's', 'a', 'p', 't', 'ı', 'r', 'ı', 'c', 'ı', ' ', 'e', 't', 'k', 'i', şeklindedir.
  • ticareti saptırıcı etki kelimesinin tersten yazılışı ' ikte ıcırıtpas iteracit' diziliminde gösterilir.

(a,c,e,i,k,p,r,s,t,ı) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

saptırıcı etki
İng. biasing effect

Bir gözlem ya da ölçme durumunda korku, çekinme, yanlış anlama, olumlu görüntü yaratma