tabak salyangozu

tabak salyangozu İng. planorbis

Karından ayaklıların (Gastropoda) akciğerli salyangozlar (Pulmonata) takımından, kabuğu ince, ağzı keskin, kabuk yayları bir düzlem üzerinde olan, tatlı sularda yaşayan türlere sahip bir cins.


tabak salyangozu Lat. Planorbis

Karından ayaklıların (Gastropoda), akciğerli salyangozlar (Pulmonata) takımından, kabuğu ince, ağzı keskin, kabuk yayları bir düzlem üzerinde olan, tatlı sularda yaşayan türlere sahip bir cins.


tabak salyangozu İng. planorbis

(Planorbis): Karından-ayaklılar (Gastropoda) sınıfının akciğerli-salyangozlar (Pulmonata) takımından bir yumuşakça cinsi. Kabuğu ince, ağzı keskin, kabuk yayları bir düzlem üzerindedir. Tatlı sularda yaşar.


tabak salyangozu ile benzer kelimeler

bağ salyangozu

İng. land snail

İlkbaharda bitkilerin, örneğin bağ üzümlerinin körpe sürgünlerini törpüleyip yiyerek, tarım alanlarında çokça zarar doğuran kavkısı iri sümüklü.


İng. land snail

Karından ayaklılar (Gastropoda...

bahçe salyangozu

İng. garden snail

Karından ayaklılar (Gastropoda) sınıfının, akciğerli salyangozlar (Pulmonata) takımından, 1.5 cm kadar yükseldikte, büyük ve küre biçiminde kabuklu, ağaçlı yerlerde ve ırmak kenarlarında yaşayan, bir yumuşakça türü.


kabuksuz sümüklüböcek, sülük salyangozu

Fr. limace, limax

(zooloji)

kule salyangozu

İng. turritella

Karından ayaklılar (Gastropoda) sınıfının, önden solungaçlılar (Prosobranchia) takımından, kabuğu kule biçiminde uzun ve sivri olan ve bütün denizlerde görülen bir yumuşakça cinsi.


Lat. Turritella

porselen salyangozu

İng. porcelain shell

Karından ayaklılar (Gastropoda) sınıfının, önden solungaçlılar (Prosobranchia) takımından, kabuğu yumurta biçiminde, ağzı dişli, üzeri parlak bir kat ile kaplı türleri olan bir yumuşakça cinsi.


İng.<...

sivri tatlı su salyangozu

İng. limnaea

Karından ayaklılar (Gastropoda) sınıfının, akciğerli salyangozlar (Pulmonata) takımından, kabuğu ince, tepesi sivri, son kıvrımı büyük olan türleri içine alan bir yumuşakça cinsi.


Lat. Limnaea

sivri-tatlısu salyangozu

Fr. limnée

(zooloji)

su salyangozu

Fr. Hydroarion

"tabak salyangozu" karakter analizi

  • tabak salyangozu, 16 karakter ile yazılır.
  • t harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 't', 'a', 'b', 'a', 'k', ' ', 's', 'a', 'l', 'y', 'a', 'n', 'g', 'o', 'z', 'u', şeklindedir.
  • tabak salyangozu kelimesinin tersten yazılışı ' uzognaylas kabat' diziliminde gösterilir.