Sütçü Devon sığırı

Sütçü Devon sığırı İng. Milking Devon Cattle

İngiltere’den köken alan, kombine verimli Devon ırkının sütçü varyetesi olan, vücudu orta büyüklükte, rengi kırmızı tonlarında koyu kırmızıdan açık kırmızıya veya kestane rengine kadar değişen tonlarda, boynuzları orta büyüklükte, açık renkli ve uçları koyu, kuyruk ucu, meme ve testisleri beyaz renkli, düşük kaliteli bitki örtüsüne ve sert iklim koşullarına uyum gösteren, uysal mizaçlı ve sürü idaresi kolay, kolay buzağılayan, sağlıklı, uzun ömürlü ve iyi bakım ve besleme koşullarında iyi gelişen, sütünün yağ oranı yüksek ve peynir yapımı için uygun, sütçü bir ırk olmasına rağmen et ve iş verimi yönünde de yetiştirilebilen sığır ırkı.


Sütçü Devon sığırı ile benzer kelimeler

Devon sığırı

İng. Devon Cattle

İngiltere’den köken alan, günümüzde en eski ırklar arasında yer alan, vücudu orta büyüklükte ve kas gelişimine uygun, derisi sarı, kılları kırmızı renkli, genellikle boynuzlu, hem et hem de süt verimi için yetiştirilen, et verimine daha fa...

Fransız sütçü Simental sığırı

İng. French Dairy Simmental Cattle

Fransa’dan köken alan, 18. yüzyılda Fransa’ya getirilen Bernese ırkından orijin alan, kırmızı beyaz alaca renkli, et ve süt verimi yönünde yetiştirilen sığır ırkı.

devon

Fr.

(jeoloji)

devon dönemi

İng. devonian

Birinci zamanın dördüncü dönemi ve bu dönemde çökelmiş olan katmanlar.

Avustralya sütçü zebusu

İng. Australian Milking Zebu

Avustralya’dan köken alan, bölgesel sıcaklığın hayvanlar üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla Pakistan Sahiwal, Red Sindhi, Jersey, Illawarra, Guernsey ve Holştayn-frizyan ırkları kullanılarak geliştirilmiş, sıcağa ve ke...

Frizyan sütçü koyunu

İng. Friesian Milk Sheep

Ost Friz koyunu.

İngiliz sütçü koyunu

İng. British Milk Sheep

Geliştirilmesinde doğu Friesian, siyah yüzlü Leicester, Polled Dorset, Lleyn ırkları kullanılan, orta büyüklükte, boynuzsuz, beyaz renkte, memeleri iyi gelişmiş, yüzde ve bacaklarda yapağı bulunmayan sütçü koyun ırkı.

sütçü

a. 1. Süt satan kimse: “Tam kapı yanında bir dükkânı gözüme ilişti.” -R. H. Karay. 2. Bol süt veren hayvan.


"Sütçü Devon sığırı" karakter analizi

  • Sütçü Devon sığırı, 18 karakter ile yazılır.
  • S harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'S', 'ü', 't', 'ç', 'ü', ' ', 'D', 'e', 'v', 'o', 'n', ' ', 's', 'ı', 'ğ', 'ı', 'r', 'ı', şeklindedir.
  • Sütçü Devon sığırı kelimesinin tersten yazılışı ' ırığıs noveD üçtüS' diziliminde gösterilir.