sürmeli çalı kuşu

sürmeli çalı kuşu İng. firecrest

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passerifomes) takımının, çalı kuşugiller (Regulidae) familyasından, 9 cm kadar uzunlukta, Avrupa'da çam ormanlarında yaşayan, Türkiye' nin Orta ve Batı Karadeniz, Trakya, Ege ve Akdeniz bölgelerinde her mevsim görülen, sırtı zeytin yeşili, karnı yeşil kül rengi, gözden geçen kara bir çizgisi olan bir tür. Sürmeli altıntavukçuk.


sürmeli çalı kuşu İng. firecrest

(Regulus ignicapillus) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının çalıkuşugiller (Re-gulidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 9 cm. Sırtı zeytin yeşili, karnı yeşil-külrengi olur. Gözden geçen kara bir çizgileri vardır. Avrupada çam ormanlarında yaşar.


sürmeli çalı kuşu ile benzer kelimeler

sürmeli kız kuşu

İng. sociable plover

Kuşlar (Aves) sınıfının, yağmur kuşugiller (Charadridae) familyasından bir tür.

çalı kuşu

a. hay. b. Serçegillerden, başı koyu kırmızı, gövdesine doğru rengi açılan, çalılık yerleri seven ötücü bir kuş (Troglodytes): “Bir gün, bu çocuk, insan değil, diye bağırmıştı.” -R. N. Güntekin.


İng. goldcrest

K...

pembe tepeli çalı kuşu

İng. ruby crowned kinglet

Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, çalı kuşugiller (Regulidae) familyasından, erkeğinin tepesinde parlak krrmızı bir taç bulunan, çok güzel öten, Amerika'da yaşayan bir tür.

pembe-tepeli çalı kuşu

İng. ruby-crowned kinglet

(Regulus calendula), Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının çalıkuşugiller (Regulidae) familyasından bir kuş türü. Erkeğin tepesinde parlak pembe-kırmızı bir taç vardır. Çok güzel öter. Amerikada yaşar.

sürmeli

sf. 1. Sürme ile boyanmış olan: “Kirpikleri kudretten dir.” -S. F. Abasıyanık. 2. Sürgü ile kapatılmış olan, sürmelenmiş olan: “Yavaşça vitrinin camını açtı.” -S. F. Abasıyanık.


Bir çeşit buğday.


<...

sürmeli altıntavukçuk

bk. sürmeli çalı kuşu

sürmeli çit serçesi

bk. sürmeli dağ bülbülü

sürmeli dağ bülbülü

İng. hedge sparrow

Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, bozboğangiller (Prunellidae) familyasından, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesinden Doğu Akdeniz bölgesine kadar inen ince şerit şeklindeki bir sahada her mevsim görülen, 15 cm kadar uzunlukta olan, ...


"sürmeli çalı kuşu" karakter analizi

  • sürmeli çalı kuşu, 17 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'ü', 'r', 'm', 'e', 'l', 'i', ' ', 'ç', 'a', 'l', 'ı', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'u', şeklindedir.
  • sürmeli çalı kuşu kelimesinin tersten yazılışı ' uşuk ılaç ilemrüs' diziliminde gösterilir.